search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:07
MENU CLOSE

Νίκος Φλωρινιώτης: Τα αποτελέσματα της εξέτασης που χάθηκαν και η λάθος…διάγνωση (Video)

20.12.2023 17:58
FLWRINIWTHS
NDP

Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι φίλοι και οι συγγενείς του Νίκου Φλωρινιώτη, που έφυγε από τη ζωή μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του είχε κάνει λόγο για μελάνωμα. Όπως είχε πει, είχε αφαιρέσει μια ελιά πριν πέντε χρόνια αλλά δεν έγινε βιοψία, και όταν ξαναβγήκε και έκανε η βιοψία χάθηκε. Τον περασμένο Απρίλιο έγινε η διάγνωση για το μελάνωμα, το οποίο, όπως είπε, είχε πέντε χρόνια χωρίς να το γνωρίζει και εξελισσόταν αργά. Ο ίδιος είχε κάποια συμπτώματα τον τελευταίο χρόνο όπως κόπωση και απώλεια κιλών, αλλά τα συνέδεε με τον Covid και κάποιες βρογχίτιδες που είχε περάσει.

Ο τραγουδιστής μίλησε για πρώτη φορά για τον μεγάλο αγώνα που έδινε, σε συνεντεύξεις του μετά τον θάνατο του πατέρα του, Γιάννη Φλωρινιώτη, πριν έξι μήνες. Το τελευταίο διάστημα μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο και τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Η εξομολόγησή του για το μελάνωμα και τη λάθος…διάγνωση

Το περασμένο καλοκαίρι, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», μίλησε για τη μάχη του με τον καρκίνο.

«Διαγνώστηκα με καρκίνο. Ξεκίνησαν όλα πριν 5 χρόνια. Είχα μία κρεατοελιά, την οποία αφαίρεσα στον ώμο, το οποίο αυτό δεν μου δημιούργησε καθόλου πρόβλημα για 5 χρόνια. Πριν έναν χρόνο άρχισε να γίνεται κάτι σαν λίπωμα. Δεν έδωσα τόση σημασία. Πήγα, το αφαίρεσα. Το δώσαμε, φυσικά, τότε για βιοψία.

Δεν θα πούμε πού.

Ναι, δεν λέμε.

Γιατί τη χάσανε.

Και μου χάσανε τη βιοψία. Δηλαδή, πήγα μετά από 2 μήνες να πάρω τη βιοψία μου και μου λένε “Δεν υπάρχει ο φάκελός σου, δεν υπάρχει η βιοψία σου. Την έχετε πάρει”. Μα, λέω, δεν έχω έρθει. Από αμέλεια δικιά μου και νομίζοντας ότι είναι λίπωμα, δεν το ‘ψαξα παραπέρα. Δεν πήγα από κει. Μετά από έναν χρόνο, φέτος, δηλαδή, τον Απρίλιο, αυτό ξαναβγήκε. Εγώ θεώρησα ότι απλά δεν το καθάρισε καλά ο περσινός χειρουργός και ξαναβγήκε. Πήγα σε 2-3 γιατρούς και μου λέγανε “είναι λίπωμα”. Ο ένας μάλιστα μου έδωσε αντιβίωση. Και καταλήγουμε σε έναν γιατρό και μου λέει “κάνε υπέρηχο για να δω αν θα σου κάνω ολική νάρκωση ή μέθη”. Και μου λέει η γιατρός εκεί “αγόρι μου, αυτό δεν είναι λίπωμα, είναι κάτι κακό αυτό που βλέπω, δεν μου αρέσει, πήγαινε στον γιατρό σου“» είπε.

Και συνέχισε: «Ταλαιπωρήθηκα πολύ 3, 4 μήνες με φρικτούς πόνους, γιατί όλο αυτό άρχισε και μεγάλωνε μέσα στον μυ και στα νεύρα. Μου δίνανε κάθε εβδομάδα εξετάσεις, έχω πάει τον μπαμπά σε έναν γιατρό στη Θεσσαλονίκη να τον δει και άρχισαν να παραλύουν τα χέρια μου, δεν μπορούσα ούτε να ντυθώ. Γυρνάω πίσω, από το ένα νοσοκομείο με έστελναν στο άλλο. Ο άλλος γιατρός πάλι με στέλνει σε άλλον γιατρό. Πήγαμε και πήραμε και άλλες γνώμες. Τους ρώταγα “θα πεθάνω;”. Για να ξέρω να προετοιμαστώ. Τον καρκίνο τον είχα πέντε χρόνια.

Μου έδινε σημάδια όλα αυτά τα χρόνια. Από πέρσι άρχισα να χάνω κιλά, είχα κόπωση. Απλώς επειδή είχα περάσει και Covid, είχα διάφορα πέρσι, δεν έδωσα σημασία. Νόμιζα ότι ήταν από τον κορωνοϊό, είχα πάθει και βρογχίτιδες. Πέντε χρόνια το κουβαλούσα. Αυτό, παρότι ήμουν νέος, πήγαινε πάρα πάρα πολύ αργά.

Είναι μελάνωμα. Μιλάμε για μεγαλογιατρούς όπου πήγα στην αρχή και δεν το βρήκαν. Οι δύο πρώτοι έλεγαν ότι είναι λίπωμα και τους λέω “πρέπει να το βγάλω τώρα;”, “όχι, μην αγχώνεσαι” μου είπαν. Τους είχα πει ότι είχα αφαιρέσει την ελιά, στην πρώτη αφαίρεση δεν έγινε καν βιοψία, στη δεύτερη τη χάσανε. Δεν ξέρω αν φαινόταν ακίνδυνο, ό,τι βγάζεις κάνεις βιοψία. Ο ένας γιατρός με έστελνε στον άλλον, άλλαξα δέκα», είχε πει τότε, με τη μητέρα του να συμπληρώνει: «Κανείς δεν είχε αντιληφθεί την ουσία του προβλήματος».

Νίκος Φλωρινιώτης: «Φοβήθηκα πάρα πολύ»

Σε άλλη του συνέντευξη ο Νίκος Φλωρινιώτης είχε δηλώσει ότι μιλάει ανοιχτά για τον καρκίνο προκειμένου να δώσει κουράγιο και σε άλλους ανθρώπους. Σε συνέντευξη στην εκπομπή Super Κατερίνα είχε πει: «Πάω πολύ καλά. Βγήκα και μίλησα γιατί θέλω να δώσω κουράγιο και σε άλλους ανθρώπους. Πρέπει να δίνουμε μάχη, να κάνουμε τακτικούς ελέγχους για να προλαβαίνουμε πράγματα. Εγώ το αμέλησα, και γι’ αυτό ταλαιπωρούμαι αυτή τη στιγμή».

Διαβάστε επίσης:

Χάρις Αλεξίου: Όταν διαγνώστηκε ο καρκίνος μου, είπα «τι είναι αυτό τώρα;» (Video)

Άννα Φλωρινιώτη: Η σπαρακτική ανάρτηση για τον αδερφό της – «Μπαμπά, να μου προσέχεις το μωρό μου» (Video)

Το εντυπωσιακό τουρ της Μαντόνα έχει ένα στόχο: Να μας θυμίσει ποια είναι η βασίλισσα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:01