search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:30
MENU CLOSE

Ταξίδι στο «μικρό Παρίσι», την πόλη Νανσί (Video/Photos)

20.12.2023 10:07
Place Stanislas de nuit|Ville de Nancy
Place Stanislas de nuit|Ville de Nancy

Αποκαλείται και «μικρό Παρίσι», είναι τρεις ώρες με το τραίνο από την γαλλική πρωτεύουσα, την ξέρουν πολλοί για τα γλυκά μακαρόν και όσοι την επισκέπτονται εκπλήσσονται από την ομορφιά της.

Η πόλη Νανσί βρίσκεται στη βορειοανατολική Γαλλία, διαθέτει την γοητεία του Παρισιού σε μικρογραφία, αλλά χωρίς τα πλήθη των τουριστών που κατακλύζουν την πρωτεύουσα.

Η βρετανική Independent έγραψε ότι η μικρή πόλη Νανσί «σχεδιάστηκε με το στυλ των Βερσαλλιών και την φινέτσα της πλατείας Βαντόμ, μοιάζει με μινιατούρα του Παρισιού, αλλά χωρίς τα πλήθη».

Η πόλη Νανσί σχεδιάστηκε από τον Στανισλάς, τον έκπτωτο βασιλιά της Πολωνίας, όταν ο βασιλιάς Λουδοβίκος XIV παντρεύτηκε την αδελφή του.

Ο Στανισλάς πήρε τον τίτλο του Δούκα της Λορένης από τον Λουδοβίκο και έδειξε την ευγνωμοσύνη του ανοικοδομώντας τη Νανσί.

Αντίγραφα των πιο εμβληματικών κτιρίων του Παρισιού

Γι αυτό στη Νανσί υπάρχουν αντίγραφα των πιο εμβληματικών κτιρίων του Παρισιού και όλες οι προσόψεις των κτηρίων γύρω από την κεντρική πλατεία, την Πλας Στανισλάς έχουν αποχρώσεις του χρυσού.

Η Πλας Στανισλάς είναι από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στην πόλη Νανσί, σύμφωνα με το TripAdvisor, που έδωσε το Βραβείο της Επιλογής των Επισκεπτών για το 2023 στο «μικρό Παρίσι».

Η μεγάλη πλατεία, που έχει αποδοθεί αποκλειστικά στους πεζούς έχει χιλιάδες κριτικές με πέντε αστέρια στο TripAdvisor.

Ένας έγραψε χαρακτηριστικά ότι «οι φωτογραφίες δεν αποδίδουν την πραγματική ομορφιά. Πρέπει να την επισκεφτείτε για να την αντιληφθείτε».

«Δεν περιμένεις να βρεις ένα τέτοιο μέρος σε μια μικρή και λιγότερο γνωστή γαλλική πόλη.. Νομίζεις πως βρίσκεσαι στη Βιέννη, ή στο Παρίσι, αλλά δεν είσαι! Και η πλατεία είναι πανέμορφη», σχολίασε ένας άλλος επισκέπτης.

Ένα άλλο έργο που άφησε ο Στανισλάς στην πόλη είναι το Πάρκο Πεπινιέρ, που οι ντόπιοι το αποκαλούν «Λα Πεπ».

Νανσί: Το Παρίσι για αρχάριους

Μέσα στο πάρκο βρίσκεται το Κιόσκι του Μότζαρτ, που χτίστηκε το 1875 και είναι πολύ δημοφιλές σημείο συνάντησης για τους ντόπιους και τους ξένους επισκέπτες.

Επίσης αξίζει να δεις την Πύλη λα Γκραφ, στην παλιά πόλη, που ήταν μέρος της περιτείχισης του Νανσί, κατά τον 14ο αιώνα. «Μοιάζει να έχει βγει από τον κόσμο του Ντίσνεϊ», έγραψε στο Trip Advisor, κάποιος επισκέπτης της πόλης, περιγράφοντας την περιοχή γύρω από την παλιά πόλη.

Εκτός από την καταπληκτική αρχιτεκτονική η πόλη Νανσί είναι γνωστή για την κουζίνα της. Τα πολύ γνωστά γλυκά μακαρόν λέγεται πως φτιάχτηκαν σε αυτή την πόλη από δύο καλόγριες που κρύβονταν στην παλιά πόλη στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Οι δύο καλόγριες παρασκεύαζαν μακαρόν και τα πουλούσαν για να εξασφαλίσουν τα χρήματα για την πληρωμή του δωματίου όπου κατοικούσαν και έτσι έγιναν γνωστές ως «αδελφές μακαρόν».

Σύμφωνα με την Sun όποιος θέλει να επισκεφτεί μια φινετσάτη γαλλική πόλη, αλλά δεν θέλει να διακινδυνεύσει να απογοητευτεί από το πολύβουο Παρίσι, θα πρέπει να επιλέξει την πόλη Νανσί.
«Η πόλη Νανσί είναι κάτι σαν το Παρίσι για αρχάριους», έγραψαν οι New York Times.

Διαβάστε επίσης

«Βόμβα» στις ΗΠΑ: «Μπλόκο» στην υποψηφιότητα Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο

Γάζα: Η Ισλαμική τζιχάντ δημοσίευσε βίντεο με ομήρους πατέρα και γιο

Κίνα: 131 οι νεκροί από το φονικό σεισμό (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:28