search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:35
MENU CLOSE

Γαλλία: Η νέα Υπουργός Υγείας ερευνάται για δωροδοκία – Αποδέχτηκε αδήλωτα πολυτελή δώρα

23.12.2023 00:59
AGNES_DE_BOBO
AP

Η Άγκνες Φιρμίν Λε Μποντο είναι ύποπτη ότι έλαβε άγνωστα δώρα αξίας άνω των 20.000 ευρώ μεταξύ 2015 και 2020, όταν εργαζόταν ως φαρμακοποιός στη Νορμανδία, σύμφωνα με έρευνα της γαλλικής ιστοσελίδας Mediapart.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, έλαβε 21 παραδόσεις προϊόντων πολυτελείας – συμπεριλαμβανομένων ρολογιών, μπουκαλιών σαμπάνιας, smartphones και τηλεόρασης – κατά τη διάρκεια των εν λόγω ετών από τα εργαστήρια Urgo, τα οποία δεν δήλωσε. Στη Γαλλία υπάρχουν νόμοι κατά των δώρων που επιβάλλουν κανόνες διαφάνειας τόσο στις εταιρείες που δίνουν δώρα όσο και στους επαγγελματίες που τα λαμβάνουν.

Οι Αρχές ξεκίνησαν δικαστική έρευνα τον Ιούνιο του 2023 και η ακρόαση έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2024, αναφέρει το Politico. Ο εκπρόσωπος της Λε Μποντο είπε στο Mediapart ότι «θα απαντήσει μόνο στις αρμόδιες Αρχές» κατά την ακρόαση του Ιανουαρίου.

Η έρευνα αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης έρευνας για παράνομες εμπορικές πρακτικές από τα εργαστήρια Urgo, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες πρόσφεραν περισσότερα από 55 εκατομμύρια ευρώ σε δώρα σε φαρμακοποιούς σε όλη τη χώρα μεταξύ 2015 και 2021, ανέφερε το Mediapart. Η επιχείρηση καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2023 για παραβίαση του νόμου κατά των δώρων.

Η Λε Μπόντο ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Υγείας την Τετάρτη, μετά την παραίτηση του πρώην υπουργού Υγείας Ωρελιέν Ρουσσώ λόγω του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου της χώρας για τη μετανάστευση.

Διαβάστε επίσης:

Λευκός Οίκος: «Φωτογραφίζει» το Ιράν πίσω από τον σχεδιασμό των επιθέσεων των Χούτι – Τι διευκρινίζει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων

Τσεχία: Βυθισμένη στο πένθος η χώρα μετά το μακελειό με τους 15 νεκρούς – Αυξημένη η αστυνομική παρουσία

Ισλανδία: Έτσι φαίνεται από το διάστημα το ηφαίστειο πριν και μετά την έκρηξη – Οι εντυπωσιακές εικόνες της NASA

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:29