search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:40
MENU CLOSE

Κρήτη: «Βγάζουν» από την καταστολή τη 17χρονη που έπαθε αλλεργικό σοκ

25.12.2023 14:22
nosokomeio_asthenis_0510_1460-820_new
credit: pixabay

 Παραμένει υπό νοσηλεία στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, στην Κρήτη, η 17χρονη μαθήτρια από την Αθήνα, που υπέστη αλλεργικό σοκ και ανακοπή στην πενθήμερη σχολική της εκδρομή, από κατανάλωση, πιθανότατα, μερίδας βουτύρου.

      Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ανέστη Κιούλπαλη στο κορίτσι μετά από 15 μέρες, άρχισαν να διακόπτουν τα κατασταλτικά φάρμακα, προκειμένου να δουν τη νευρολογική του κατάσταση.

      «Στο κορίτσι αρχίσαμε να διακόπτουμε τα κατασταλτικά φάρμακα, διότι οι ενδοκράνιες πιέσεις έχουν υποχωρήσει σε επίπεδα που είναι μέσα στο φυσιολογικό πλαίσιο. Σταματάμε σιγά-σιγά την καταστολή, για να ελέγξουμε τη νευρολογική κατάσταση του παιδιού» τόνισε ο κ. Κιούλπαλης, που επισήμανε ότι αυτό θα επιτευχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, που θα είναι μηδενική η κατασταλτική δράση των φαρμάκων.

      «Υπολογίζουμε ότι για να πέσουν στο μηδέν τα επίπεδα των φαρμάκων, θα χρειαστούν κάποιες ημέρες» επισήμανε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ο οποίος συμπλήρωσε ότι αμέσως μετά «θα προχωρήσουμε στα τεστ εγκεφαλικής βιωσιμότητας, δηλαδή να εντοπίσουμε αν υπάρχει εγκεφαλικός θάνατος ή υπάρχει ζωή».

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στα Βριλήσσια: «Το αυτοκίνητο κόπηκε στα δύο» – Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Βασίλης Καρράς: Την Τρίτη σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του στη Θεσσαλονίκη – Την Τετάρτη η κηδεία

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν σήμερα, ανήμερα Χριστουγέννων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:38