search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:30
MENU CLOSE

Ηράκλειο: Με σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο η 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ – Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

11.12.2023 22:17
nosokomeio_new

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί και νοσηλεύεται η 17χρονη μαθήτρια στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο λόγω του αλλεργικού σοκ που υπέστη έπειτα από την κατανάλωση γαλακτοκομικού προϊόντος.

Η κοπέλα, που είναι από την Αττική, από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου, υπέστη βαρύτατο σοκ, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανέστης Κιούλπαλης.

Σύμφωνα με τη ΕΡΤ, το αλλεργικό σοκ προκλήθηκε από συσκευασμένο βούτυρο που άλειψε σε ψωμί. Η κοπέλα γνώριζε το πρόβλημα υγείας που είχε με την αλλεργία και έκανε μόνη της ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της, υπέστη όμως καρδιακή ανακοπή.

Οι γιατροί πάλεψαν να την κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο προκλήθηκε βλάβη στον εγκέφαλο της κοπέλας, καθώς είχε διακοπεί η λειτουργία του για περισσότερο από 5 λεπτά. Η μαθήτρια υπέστη ανοξαιμία και, όπως διευκρίνισε ο κ. Κιούλπαλης, τώρα προέχει να υποχωρήσει το οίδημα στον εγκέφαλο.

«Το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε μια κατάσταση που είναι σταθεροποιημένη όσον αφορά τις ζωτικές λειτουργίες. Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία -και κλινικά και από την απεικόνιση- ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή», είπε και πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες προκειμένου να διαπιστωθεί ποια θα είναι η έκταση της βλάβης που προκλήθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά σε σπίτι στην Καβάλα: 68χρονος πήγε να βοηθήσει τον γείτονά του και πέθανε (Video)

Βριλήσσια: Ξεσπά η θετή κόρη του κομμωτή με τις κρυφές κάμερες – «Θέλω να πληρώσει γι’ αυτά που έχει κάνει»

Επεισόδια στου Ρέντη: Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας 4 άτομα επικεφαλής συνδέσμων – Αναμένεται άρση απορρήτου σε κινητά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:27