search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:25
MENU CLOSE

Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Καλαμάτα – Νεκρός ο πιλότος (videos/photos)

27.12.2023 11:39
aeroplano_kalamata_new

Τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην Καλαμάτα, όταν εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής αεροπορίας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο πιλότος.

Πρόκειται για διθέσιο αεροσκάφος Τ-2 που ξεκίνησε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος κοντά στην Καλαμάτα και στο οποίο επέβαινε ένας ο 40χρονος Επισμηναγός (Ι) Επαμεινώνδας Κωστέας, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι της πτώσης προηγήθηκαν εκρήξεις.

Η πτώση έχει γίνει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου αεροδρομίου κοντά στο χωριό Άρι στη Μικρομάνη.

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και το ΕΚΑΒ.

Ποιο είναι το Τ-2 Buckeye

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Είναι Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί. Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Διαβάστε επίσης:

LIVE ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Βασίλη Καρρά (Video)

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν μέχρι τα Φώτα

Δολοφονία 16χρονου στη Νέα Σμύρνη: Τα αδέλφια είχαν τσακωθεί ξανά με μαχαίρι και σιδηρογροθιά – Η μαρτυρία γείτονα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34