search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:06
MENU CLOSE

Η συγκλονιστική εικόνα που βραβεύτηκε από τη NASA: Όταν το φεγγάρι «κρύφτηκε» πίσω από το βουνό και… ευθυγραμμίστηκε με τον τρούλο

27.12.2023 19:28
feggari-new

Μια συγκλονιστική φωτογραφία του φεγγαριού αποθανάτισε ο φακός ενός φωτογράφου από το Τορίνο με αποτέλεσμα να βραβευτεί ως η «Αστρονομική Εικόνα της Ημέρας» για τα Χριστούγεννα από τη NASA.

Πρόκειται για την φωτογραφία του Valerio Minato στην οποία φαίνεται το φεγγάρι το οποίο είναι τέλεια ευθυγραμμισμένo με τον τρούλο της Βασιλικής Εκκλησίας Superga, που βρίσκεται κοντά στο Τορίνο, και την κορυφή του Monviso, γνωστό και ως Monte Viso, το υψηλότερο βουνό που βρίσκεται στις Κοττιανές Άλπεις.

Ο Minato είχε την ιδέα για αυτήν τη φωτογραφία από το 2017 και από τότε ξεκίνησε η εμμονή του να απαθανατίσει το φεγγάρι μαζί με τον καθεδρικό ναό και το επιβλητικό βουνό στο ίδιο πλάνο.

Αποκάλυψε επίσης ότι του πήρε έξι ολόκληρα χρόνια για να πετύχει την τέλεια λήψη και να κάνει το φωτογραφικό του όνειρο πραγματικότητα. «Το μυστικό; Αλλάζοντας προοπτική και γνωρίζοντας πώς να περιμένω», δήλωσε ο ίδιος.

Ο ίδιος μοιράστηκε τη φωτογραφία του στο Instagram και έγραψε: «Superga και Monviso είχαν ένα αξέχαστο ραντεβού με τη Σελήνη». Το διπλά ανακλώμενο φως της Γης, που ονομάζεται λάμψη ντα Βίντσι, φωτίζει ολόκληρη την κορυφή της Σελήνης.

«Δεν πρέπει να έχουμε την ιδέα ότι μόνο η τεχνολογία μπορεί πλέον να μας εκπλήξει. Μερικές φορές η τεχνική, η υπομονή και το πνεύμα παρατηρητικότητας αρκούν», δήλωσε ο ίδιος.

«Πρέπει να συνεχίσουμε στον δικό μας δρόμο, βέβαιοι ότι στην κοινότητα των φωτογράφων υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπορούν να εκτιμήσουν την αυθεντικότητα. Μια προσεκτική και προετοιμασμένη φωτογραφία θα κερδίσει κάθε τεχνητό προϊόν», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της NASA, μόλις… 2.500 έτη φωτός μακριά από τη Γη (Photos/Video)

NASA: Κατέγραψε την πιο ισχυρή ηλιακή έκλαμψη των τελευταίων ετών – Εντυπωσιακές εικόνες (Video)

«Έπεσε» το Twitter – Προβλήματα σύνδεσης για εκατομμύρια χρήστες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:05