search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 19:51
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Με «κόστος ζωής» απέναντι στον Μητσοτάκη – Οι επόμενες κινήσεις Ανδρουλάκη 

28.12.2023 07:51
androulakis new

Τις διαθέσεις του απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές δείχνει μέρα με τη μέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ «πατάει» τον Πρωθυπουργό και αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας εκεί όπου πονάει περισσότερο: την ακρίβεια. 

Με κόστος ζωής ως τις Ευρωεκλογές  

Ο Νίκος Ανδρουλάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση είναι αυτό της ακρίβειας, γι’ αυτόν τον λόγο μάλιστα, επιτίθεται συνεχώς στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το «κόστος ζωής» των Ελλήνων όχι μόνο αποτελεί πρόβλημα για την κυβέρνηση, αλλά είναι και το κυρίαρχο πρόβλημα των πολιτών, οι οποίοι στις μετρήσεις θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τα απαραίτητα.

«Ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να τα έχει καλά με ισχυρούς παραγωγούς ενέργειας, ισχυρά εμπορικά δίκτυα, τους ισχυρούς της ιδιωτικής υγείας, έχει αφήσει την αγορά να εξελίσσεται σε ένα εργαλείο κερδοσκοπίας στην πλάτη των φτωχότερων Ελλήνων. Φαίνεται αυτό από τους ισολογισμούς τους», ανέφερε σε χθεσινή του συνέντευξη στον Flash της Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ανδρουλακης. 

Μάλιστα, ένα από τα θέματα που έχει βάλει ψηλά στο τραπέζι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι αυτό της εύρεσης στέγης εξαπολύοντας μάλιστα σκληρή επίθεση στην Νέα Δημοκρατία. 

«Η κυβέρνηση κάνει ανάπτυξη real estate στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οδηγώντας στον αφελληνισμό και σε κατακόρυφη αύξηση των ενοικίων. Δεν υπηρετώ αυτή την ανάπτυξη, γι’ αυτό ζήτησα την αναστολή ή την κατάργηση της golden visa στα ακίνητα.  

Ας βρούμε μια λύση, ώστε η golden visa να είναι προσαρμοσμένη στα συμφέροντα του ελληνικού λαού και όχι στο αφήγημα μιας ανάπτυξης, που κάνει τον Έλληνα ξένο στον τόπο του», είναι το μήνυμα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. 

Ξανά στο προσκήνιο οι προτάσεις 

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ακρίβεια στη Χαριλάου Τρικούπη σχεδιάζουν άλλον έναν γύρο ενημέρωσης για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τις γιορτές ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιτεθεί ξανά στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός έχει «εργαλειοποιήσει» τον πληθωρισμό καθιστώντας τον κεντρικό μέσο άσκησης πολιτικής.

«Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, με σωρευτικές αυξήσεις +25% στα τρόφιμα την περίοδο Νοεμβρίου ’21 – Νοεμβρίου ’23 και κατακόρυφη πτώση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών κατά 7,4% σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ καταγγέλλοντας τις πολιτικές της Ν.Δ. ως «πολιτικές ομηρίας» σημείωσε ότι «το κράτος εισπράττει δισεκατομμύρια από την υπεραπόδοση του ΦΠΑ κι επιστρέφει ένα ελάχιστο ποσό στους πολίτες μέσω των pass».

Το παραπάνω είναι και το κεντρικό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Προετοιμασίες για τον Ιούνιο 

Ο στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές δεν είναι άλλος από το να γίνει το ΠΑΣΟΚ Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Με αυτόν τον τρόπο – όπως λένε στην Χαριλάου Τρικούπη μπορεί να δοθεί το μήνυμα πως μπορεί να υπάρξει μία «παραγωγική και ελπιδοφόρο διέξοδο στον προοδευτικό κόσμο της χώρας».

Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα, στο ΠΑΣΟΚ ξεκινούν δειλά-δειλά να καταρτίζουν το ψηφοδέλτιο του Ιουνίου με τα πρώτα ονόματα να κάνουν την εμφάνισή τους.

Η πολιτική μάχη γίνεται για το «Κέντρο» γι’ αυτό και η προσέλκυση ψηφοφόρων δεν θα έρθει μόνο με τη στήριξη νομοσχεδίων, όπως το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» αλλά και με αναφορές στα πεπραγμένα των δύο κομμάτων από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Διαβάστε επίσης

Μαρινάκης για ομόφυλα ζευγάρια: «Να αφήσουμε εκτός αντιπαράθεσης τα παιδιά, μην μιλάμε επιθετικά» (video)

ΠΑΣΟΚ: «Φουλ οι μηχανές» για τις Ευρωεκλογές – Τα σχέδια Ανδρουλάκη 

Μη κρατικά ΑΕΙ: Η πρώτη μεγάλη πολιτική «μάχη» της νέας χρονιάς για την κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 19:49