search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 14:53
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: H ακρίβεια βασικός αντίπαλος της ΝΔ – Σε λάθος κατεύθυνση κινείται η χώρα για το 54%

30.12.2023 13:16
ekloges_dimoskopisi

Η ακρίβεια, η υγεία και η εγκληματικότητα είναι οι βασικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», με το 54% των συμμετεχόντων στην έρευνα να θεωρεί πως η χώρα κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση.

Κατά τα λοιπά, έξι μήνες μετά τις εκλογές, ο πρωθυπουργός διατηρεί την απόλυτη κυριαρχία και η ΝΔ, μέσα στις άκρες, τα εκλογικά της ποσοστά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,1%, το ΠΑΣΟΚ 12,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 10,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5%, η Ελληνική Λύση με 4,9%, οι Σπαρτιάτες με 3,0%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,7%, η Νίκη με 2,6%, το ΜεΡΑ25 2,3% και η Νέα Αριστερά με 1,8%.

Νέα πρωτιά Μητσοτάκη στη δημοτικότητα

Η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στο 38% έναντι 24% του δεύτερου Δημήτρη Κουτσούμπα, το ποσοστό του Στέφανου Κασσελάκη είναι μόλις 10%.

Στο ερώτημα προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα το 40% απαντά προς τη σωστή ενώ το 54% προς τη λανθασμένη. Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του έργου της κυβέρνησης, το 38% δηλώνει αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο ενώ στο αντίστοιχο ερώτημα για την αξιολόγηση της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό ικανοποίησης είναι μόλις 8%.

Νικήτρια η ακρίβεια

Η ακρίβεια θεωρείται το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας με 63% ενώ στην κλίμακα (με τριπλές επιλογές των ερωτηθέντων) ακολουθεί η Υγεία με 24% και στην τρίτη θέση σκαρφάλωσε η εγκληματικότητα με 23%, ενδεχομένως και λόγω της επικαιρότητας που κυριαρχούν αλλεπάλληλα περιστατικά βίας.

Παιδεία και χαμηλοί μισθοί συγκεντρώνουν από 20% και ακολουθούν η ανεργία με 18%, η ανάπτυξη με 17% και το μεταναστευτικό με 13%. Τα ελληνοτουρκικά έχουν υποχωρήσει στο 9% λόγω της ηρεμίας που επικρατεί στις σχέσεις με την Άγκυρα ενώ στην τελευταία θέση της κλίμακας των προβλημάτων με 1% βρίσκονται οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις πολιτικών.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης: Με βίντεο «γεμάτο» Τσίπρα χαιρετίζει την αλλαγή της χρονιάς  

Sudinfo: Στην Αθήνα για παραμονή της Πρωτοχρονιάς η Εύα Καϊλή

Γλέντι στον Ερυθρό Σταυρό: «Διώξε τη «χορεύτρια» διοικήτρια» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ – Σε εξέλιξη η ΕΔΕ που ζήτησε ο Χρυσοχοΐδης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 14:50