search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:14
MENU CLOSE

Κοινή κάθοδος ΜΕΡΑ25 και ΛΑΕ στις ευρωεκλογές με κεντρικό υποψήφιο τον Γιάνη Βαρουφάκη

30.12.2023 10:26
varoufakis_new

Τυπικό και θέμα χρόνου φαίνεται να είναι η οριστική επικύρωση της συμφωνίας ανάμεσα σε ΜΕΡΑ25 και Λαϊκή Ενότητα για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές.

Οι δύο πλευρές δοκίμασαν τη συνεργασία τους στις εθνικές και παρότι δεν κατάφερε το σχήμα να εισέλθει στη Βουλή (για πολύ λίγες ψήφους τελικά), θεωρείται ότι υπάρχει πολιτική και ιδεολογική «χημεία», που αξίζει να εκφραστεί και στις ευρωεκλογές.

Από το ΜΕΡΑ25 έτσι κι αλλιώς αποχώρησαν οι διαφωνούντες με τον Γιάνη Βαρουφάκη και όσοι θεωρούσαν ότι αντί για ριζοσπαστικό αριστερό θα έπρεπε το κόμμα να γίνει ένα «αριστερό Ποτάμι», άρα ο δρόμος για τη συνεργασία είναι ανοιχτός.

Οι δύο χώροι κινούνται σταθερά στην κινηματική αριστερά και συναντώνται και σε κοινωνικούς ακτιβισμούς. Οι επικεφαλής της ΛΑΕ Δημήτρης Στρατούλης και Μαριάνα Τσίχλη είναι υπέρ της συνεργασίας τον Ιούνιο, με την προσθήκη όμως και άλλων αριστερών κινήσεων, ώστε να υπάρξει μία νέα δυναμική και όπως φαίνεται ο κεντρικός υποψήφιος στην κοινή ευρωλίστα θα είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σημειωτέον ότι το ΜΕΡΑ25 έκανε το συνέδριό του στις 8 με 10 Δεκεμβρίου με παρουσία 715 στελεχών και πρόκειται να οργανώσει εσωτερικό δημοψήφισμα στις 20 Ιανουαρίου ανάμεσα στα 7000 μέλη του κόμματος για τη λήψη αποφάσεων.

Διαβάστε επίσης:

Τον Μάρτιο η κρίσιμη συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς για τη μετεξέλιξη σε κόμμα

Κασσελάκης: Ξενοίκιασε το διαμέρισμα στο Μαϊάμι – Μεταφέρει όλα τα πράγματα στην Αθήνα

Τάξη και… ανασφάλεια 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:14