search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:47
MENU CLOSE

Τον Μάρτιο η κρίσιμη συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς για τη μετεξέλιξη σε κόμμα

30.12.2023 10:11
nea aristera 543- new

Χωρίς να βιάζονται, αλλά και με διαφορετικές προσεγγίσεις προχωρούν στη Νέα Αριστερά για το επόμενο βήμα. Αυτό της μετεξέλιξης της πολιτικής κίνησης, που τώρα εκφράζεται κυρίως μέσω της κοινοβουλευτικής ομάδας που έχουν συγκροτήσει οι 11 αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές.

Το εάν το επόμενο βήμα σημαίνει συγκρότηση κόμματος θα αποφασιστεί τον Μάρτιο, όταν και προγραμματίζεται η πανελλαδική συνδιάσκεψη. Ο Μάρτιος είναι κομβικό χρονικό σημείο, καθώς λίγο μετά έρχονται ευρωεκλογές (9 Ιουνίου) και ό,τι είναι να γίνει πρέπει να αποφασιστεί το αργότερο τότε.

Ο Τσακαλώτος και κάποιοι βουλευτές δεν καίγονται για τη συγκρότηση κανονικού κομματικού φορέα. Αρκούνται σε μία πιο… χαλαρή ένωση.

Αλλά οι πιο έμπειροι περί των κομματικών, βλέπουν ότι υπάρχει αποσυσπείρωση, απογοήτευση (λόγω των χαμηλών δημοσκοπικών επιδόσεων), ακόμα και αποστράτευση κάποιων, που ενώ ήταν ένθερμοι της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα δεν διατηρούν την ίδια όρεξη για το νέο εγχείρημα. Και αυτοί οι έμπειροι παράγοντες, που έχουν περάσει από ισχυρά κομματικά πόστα, θεωρούν ότι επείγει ένας οργανωτικός βραχίονας για να συγκρατήσει τα μέλη και τους φίλους στην ενεργό δράση. Εξ ου και πιέζουν για τη συγκρότηση κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Ξενοίκιασε το διαμέρισμα στο Μαϊάμι – Μεταφέρει όλα τα πράγματα στην Αθήνα

Τάξη και… ανασφάλεια 

Και εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:47