Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ο κιμάς με τα ζυμαρικά είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων σε όλο τον κόσμο. Αυτό το πεντανόστιμο ρολό συνδυάζει τα δύο αυτά αγαπημένα υλικά, ετοιμάζεται εύκολα, είναι οικονομικό, θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας στο γιορτινό τραπέζι και είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει το αντικείμενο της συζήτησης.
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο (μοσχάρι – χοιρινό)
50 γραμμάρια τριμμένο τυρί
100 γραμμάρια γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)
2 αυγά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα για κρέας ή σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για τη γέμιση
300 γραμμάρια ζυμαρικά πένες ή χοντρό μακαρόνι
50 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια τυρί τριμμένο, της επιλογής σας (μοτσαρέλα, γκούντα, τσένταρ)
150 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα μπάρμπεκιου για επάλειψη του ρολού ή 1 αυγό χτυπημένο
1.Αρχικά, βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, λίγο al dente. Στραγγίστε τα και ανακατέψτε τα με το βούτυρο και το τυρί. Απλώστε τα σε ένα ταψάκι και αφήστε τα να κρυώσουν.
2.Βάλτε όλα τα υλικά για τον κιμά σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα καλά και ζυμώστε με τα χέρια σας. Αφήστε τον κιμά στην άκρη να δέσουν όλα τα υλικά και να ωριμάσει.
3.Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και προθερμάνετε στους 200ο C ή στους 180ο C στον αέρα.
4.Απλώστε τον κιμά πάνω στη λαδόκολλα, με βρεγμένα χέρια, σε παραλληλόγραμμο σχήμα, πάχους ενός εκατοστού περίπου, ισιώνοντάς την επιφάνεια με έναν πλάστη για περισσότερη ομοιομορφία. Βάλτε στο κέντρο του παραλληλόγραμμου και απλώστε κατά μήκος τα βρασμένα και κρυωμένα ζυμαρικά και τυλίξτε προσεκτικά, σφίγγοντας λίγο το μίγμα, σε ρολό. Κλείστε τις άκρες και σφραγίστε την ένωση και στρέψτε το έτσι ώστε το σφραγισμένο μέρος να είναι προς τα κάτω και η λεία επιφάνεια προς τα πάνω.
5.Τρυπήστε σε 2-3 σημεία με το μαχαίρι, ώστε να φεύγει ο ατμός και να μην σπάσει το ρολό. Αν χρησιμοποιήσετε αυγό, αλείψτε το σε αυτό το στάδιο.
6.Ψήστε για 30 λεπτά, αλείψτε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και συνεχίστε για άλλα 20 λεπτά περίπου, ώστε να ροδίσει όμορφα στην επιφάνειά του. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πάχος του ρολού και το πώς λειτουργεί ο κάθε φούρνος, οπότε προσαρμόστε τους χρόνους ανάλογα.
Συμβουλή
Στη γέμιση των ζυμαρικών με το βούτυρο και το τυρί, μπορείτε να προσθέσετε 2-3 αυγά βρασμένα σφικτά και ψιλοκομμένα.
Διαβάστε επίσης:
Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, με πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας
Ζουμερή και χορταστική μακαρονόπιτα, με χειροποίητο φύλλο, για το εορταστικό τραπέζι
Καρδινάλιος, το χριστουγεννιάτικο αέρινο γλύκισμα από την Αυστρία
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.