search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:50
MENU CLOSE

Άρτεμις Θεριάκη: Το «αντίο» του Πύρρου Δήμα στην 37χρονη πρωταθλήτρια της άρσης βαρών

31.12.2023 20:10
pyrros_dimas

Με μια συγκινητική ανάρτηση αποχαιρέτησε ο Πύρρος Δήμας την 37χρονη πρωταθλήτρια της άρσης βαρών που έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τη λευχαιμία.

«Αποχαιρετώντας το 2023 η οικογένεια της Άρσης Βαρών χάνει την Άρτεμις, την πρωταθλήτρια μας. Η Αρτεμις ήταν μια σπουδαία πρωταθλήτρια, αληθινή αγωνίστρια και ένας υπέροχος άνθρωπος. Θα την θυμόμαστε πάντα! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της», έγραψε ο Ολυμπιονίκης, που πριν από λίγο καιρό είχε κάνει και έκκληση για αιμοπετάλια.

Η Άρτεμις Θεριάκη άφησε την τελευταία της πνοή, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλευόταν, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της άρσης βαρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πελοπόννησος”, η Άρτεμις Θεριάκη είχε χάσει τη μητέρα της από καρκίνο πριν από περίπου ένα μήνα.

Ποια ήταν η Άρτεμις Θεριάκη

Η Άρτεμις Θεριάκη γεννήθηκε 14 Οκτωβρίου 1986. Ήταν αθλήτρια του Πέλοπα Πατρών και ξεκίνησε την άρση βαρών το 2002.

Είχε αναδειχθεί αρκετές φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας και ήταν μέλος της εθνικής ομάδας.

Πρωταθλήτρια Ελλάδος γυναικών στα 69 κιλά το 2006 καταρρίπτοντας την προηγούμενη δική της επίδοση σηκώνοντας 84 κιλά στο αρασέ, 96 κιλά στο ζετέ και στο σύνολο 180 κιλά.

Το 2006 στο Πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λα Κορούνια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 69 κιλά σηκώνοντας 81 κιλά στο αρασέ, 98 στο ζετέ και 179 στο σύνολο. Το 2007 κατέκτησε έξι μετάλλια στα 63 κιλά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας Άρσης Βαρών

Τη βαθιά του οδύνη για τον θάνατο της πρώην πρωταθλήτριας εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνική Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.

«Το 2023 φεύγει με πολύ άσχημα νέα για την οικογένεια της άρσης βαρών. Η Άρτεμις Θεριάκη πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία μόλις 37 ετών νικημένη από λευχαιμία, ένα μήνα μετά το θάνατο της μητέρας της επίσης από καρκίνο. Καλό “ταξίδι” Αρτεμις…», αναφέρει.

Διαβάστε επίσης:

Ομοφοβικό παραλήρημα Μητροπολίτη Πατρών: «Σύγχρονοι Ηρώδεις όσοι προωθούν τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια»

Καλαμάτα: Συνελήφθησαν ανήλικοι με ναυτική φωτοβολίδα

Λεωφόρος Σχιστού: 20χρονος οδηγός έτρεχε με 199 χλμ/ώρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:45