search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:45
MENU CLOSE

ΗΠΑ σε Τουρκία: Τα F-35 θα πάνε στην Ελλάδα αν καθυστερήσετε και άλλο με τη Σουηδία

02.01.2024 20:34
F35
Associated Press

Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ υπήρξε αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία. Πώς παίζει το χαρτί αυτό ο Λευκός Οίκος στην προσπαθειά του να πείσει την Τουρκία να κάνει πίσω.

Με δεδομένη την νέα καθυστέρηση της Τουρκίας στην ένταξη της Σουηδίας, στην Ουάσιγκτον προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο ώστε για να αποσυνδέσουν την πώληση των F-16 από τα F-35 και να προχωρήσουν με την πώληση των μαχητικών στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη, ο Άντονι Μπλίνκεν στην περιοδεία που θα κάνει τις επόμενες ημέρες, θα συμπεριλάβει και την Τουρκία, σε μια ακόμη προσπάθεια να πειστεί ο Ερντογάν να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ένταξης της Σουηδίας, μόλις ανοίξει η εθνοσυνέλευση στα μέσα Ιανουαρίου.

Αν δεν γίνει αυτό, οι Αμερικανοί προτίθενται να ειδοποιήσουν επισήμως το Κογκρέσο για την πώληση προς την Ελλάδα ακόμη και αν μια τέτοια εξέλιξη προκαλέσει δυσαρέσκεια στην Άγκυρα. Ο Μπλίνκεν άλλωστε έχει προειδοποιήσει τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, πως αυτό είναι κάτι που θα συμβεί αν συνεχίσει η Τουρκία να αθετεί τις υποσχέσεις της σε σχέση με την Σουηδία.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Πάνω από 30 συλλήψεις υπόπτων για κατασκοπεία υπέρ της Μοσάντ

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Ισραηλινή επίθεση με drone στην Βηρυτό – Νεκρός το νο2 της Χαμάς

Βουλγαρία: Τουριστικό λεωφορείο με Έλληνες συγκρούστηκε με νταλίκα, 10 τραυματίες – Συγκλονιστική περιγραφή επιβάτη (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 21:44