search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:48
MENU CLOSE

Κρήτη: Εγκεφαλικά νεκρή η 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ και ανακοπή σε σχολική εκδρομή (Video)

02.01.2024 14:06
METH-NEW

Δυσάρεστα είναι τα νέα που έρχονται από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου στην Κρήτη για τη 17χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ και έπειτα ανακοπή κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής του σχολείου της.

Η μαθήτρια νοσηλεύεται επί τρεις και πλέον εβδομάδες, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς είναι εγκεφαλικά νεκρή. Η κατάσταση της ανήλικης χαρακτηρίστηκε από την πρώτη στιγμή εξαιρετικά κρίσιμη με τους γιατρούς να επισημαίνουν ότι χρειάζεται χρόνος, ώστε να οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr, ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, Ανέστης Κιούλπαλης, επιβεβαίωσε ότι τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε η 17χρονη μαθήτρια προκειμένου οι γιατροί να διαπιστώσουν την εγκεφαλική της λειτουργία ολοκληρώθηκαν και δυστυχώς, έδειξαν ότι η μαθήτρια είναι εγκεφαλικά νεκρή με την κατάστασή της να κρίνεται ως μη αναστρέψιμη.

Πώς υπέστη αλλεργικό σοκ η 17χρονη

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου όταν η άτυχη μαθήτρια πήγε στον μπουφέ του ξενοδοχείου για πρωινό. Οι συμμαθητές της ισχυρίζονται ότι είδαν τη 17χρονη να αλείφει βούτυρο σε μια φέτα ψωμί. Η 17χρονη που γνώριζε πως ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά κατάλαβε λίγο αργότερα ότι είχε υποστεί αλλεργικό σοκ και έτρεξε προς το δωμάτιό της, ώστε να κάνει την ένεση που είχε φέρει από την Αθήνα.

Μετά από λίγα λεπτά εκπαιδευτικός που συνειδητοποίησε την απουσία της 17χρονης αποφάσισε να ανέβει στο δωμάτιο όπου τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις της. Είχε υποστεί ανακοπή 5 με 7 λεπτά νωρίτερα.

Η 17χρονη είχε προλάβει να κάνει την ένεση, ωστόσο, ο οργανισμός της δεν ανταποκρίθηκε. Την επανέφεραν στο Βενιζέλειο με τους γιατρούς όπως έχουν πει, να της κάνουν 7 ενέσεις αδρεναλίνης.

Διαβάστε επίσης:

Αχαΐα: Νεκρή 55χρονη στα Μποντέικα – Την παρέσυρε αυτοκίνητο έξω από το σπίτι που εργαζόταν (photos)

Xάκερς με έδρα την Κορυτσά «άδειαζαν» τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα

Ν. Θωμαΐδης: Στο 85 – 90% η αύξηση των αναπνευστικών ιών στα λύματα της Αττικής (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:45