search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 16:29
MENU CLOSE

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Ενθαρρυντικά νέα για την υγεία του 34χρονου – Αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

03.01.2024 11:48
gazi_pyrovolismoi_new

Ευχάριστα είναι τα μηνύματα για την πορεία της υγείας του 34χρονου από την Κρήτη που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι στο Γκάζι έξω από κλαμπ, τα ξημερώματα της 16ης Δεκεμβρίου.

Οι πληροφορίες που προκύπτουν από τη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου «Γεννηματάς», από τους θεράποντες ιατρούς, λένε ότι τα κατασταλτικά φάρμακα έχουν διακοπεί αλλά ακόμα και τώρα τα επίπεδά τους στο αίμα παραμένουν υψηλά.

Παρ’ όλα αυτά ο ασθενής έχει αρχίσει να αναπνέει μόνος του, χωρίς μηχανική υποστήριξη, ενώ άνοιξε τα μάτια του και δείχνει να έχει στοιχειώδη επαφή με το περιβάλλον.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, είναι νωρίς ακόμα να εκτιμηθεί η πορεία του και η αποκατάστασή του, αλλά οι εξελίξεις είναι πολύ ενθαρρυντικές για την μετέπειτα πορεία της υγείας του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος ασθενής είχε χειρουργηθεί στις 18 Δεκεμβρίου από την χειρουργική ομάδα της Νευροχειρουργικής Κλινικής του «Γεννηματάς» με τη βοήθεια συστήματος νεύρο-πλοήγησης το οποίο ελαχιστοποιεί τις χειρουργικές βλάβες του εγκεφάλου.

Το βλήμα που είχε δεχτεί ο νεαρός Κρητικός δεν είχε εξέλθει του κρανίου, αλλά είχε παραμείνει κολλημένο στον εγκέφαλό του, καθώς είχε σταματήσει πάνω σε οστό, ενώ υπήρχε μόνο τραύμα εισόδου.

Ήταν πολύ σπάνια η περίπτωση και απαιτούσε περίπλοκη χειρουργική επέμβαση.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του 36χρονου, που πυροβόλησε εν ψυχρώ τους τρεις νεαρούς στο Γκάζι, ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης.

Διαβάστε επίσης:

Καισαριανή: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών για τη γραμμή 4 του μετρό

Ηράκλειο: Ανήλικος ξυλοκόπησε μέχρι λιποθυμίας τη μητέρα του και προσπάθησε να πνίξει την αδερφή του

Βασιλακόπουλος: 60 νεκροί από κορωνοϊό κάθε εβδομάδα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 16:29