search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:19
MENU CLOSE

Μάντζος: Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι αμφίσημες δηλώσεις, όπως οι πρόσφατες του κ. Συρίγου

03.01.2024 16:43
mantzos_pasok_new

«Την ώρα που ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν διστάζει να επαναλάβει το αντίθετο στο διεθνές δίκαιο, αναθεωρητικό αφήγημα περί “Γαλάζιας Πατρίδας“, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι αμφίσημες δηλώσεις, όπως οι πρόσφατες του κ. Συρίγου», σχολίασε ο Δημήτρης Μάντζος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος του ΚΤΕ Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην ανάρτησή του σημείωσε πως «θα έπρεπε να είναι σαφές σε όλους, και κυρίως στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις τους μπορούν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την τουρκική πλευρά προς τον σκοπό προώθησης των ανιστόρητων και παράνομων αιτιάσεών της».

Ο κ. Μάντζος επισήμανε πως η ευφορία που δημιούργησε στην κυβέρνηση η «Διακήρυξη των Αθηνών», δεν δικαιολογεί κινήσεις και δηλώσεις με άγνοια κινδύνου. «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν βελτιώνονται με ευχολόγια και ακαδημαϊκές αναλύσεις, αλλά με έμπρακτη εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, με πνεύμα καλής γειτονίας και εγκατάλειψη της αναθεωρητικής ρητορικής από πλευράς Τουρκίας», υπογράμμισε ο κ. Μάντζος.

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Σίσι: Ανησυχία για τη Γάζα και την ένταση στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός

Ξαφνικός «πανικός» στην κυβέρνηση: Φήμες για ανασχηματισμό εντός της εβδομάδας – Κανένα σήμα από Μαξίμου

Συρίγος στο topontiki.gr: Η θέση μου είναι βαθιά πολιτική – Δε συμφωνώ με την δήλωση Μαρινάκη, η δήλωση Κασσελάκη είναι δώρο στον Ερντογάν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:17