search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:41
MENU CLOSE

Ακρίβεια: Νέα μέτρα προαναγγέλλει η κυβέρνηση – «Όποιος παρανομεί θα το πληρώνει ακριβά», λέει ο Σκρέκας (video)

04.01.2024 15:44
super-market_plithorismos_0707_1920-1080_new

Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, με παρεμβάσεις στο ράφι των σούπερ μάρκετ, προανήγγειλε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, στέλνοντας παράλληλα και αυστηρό μήνυμα σε όσους επιχειρήσουν να αισχροκερδήσουν πως θα το πληρώσουν ακριβά.

«Είμαστε αποφασισμένοι όποιος παρανομεί να το πληρώνει ακριβά. Είναι ένα μήνυμα που στέλνουμε και δεν θα προστατεύσουμε κανέναν, ούτε θα διστάσουμε να επιβάλλουμε πρόστιμα σε αυτόν ο οποίος προσπαθεί να αισχροκερδίσει, σε μία εποχή που τα νοικοκυριά βάλλονται», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχω καλέσει τον σύνδεσμο σούπερ μάρκετ Ελλάδος για να συζητήσουμε τα νέα μέτρα που σχεδιάζουμε να λάβουμε ως κυβέρνηση, τα οποία διορθώνουν κάποιες στρεβλώσεις στην αγορά», επισήμανε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, το υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζεται νομοθετική μεταρρύθμιση για τις προσφορές και τις εκπτώσεις στα σούπερ μάρκετ, η οποία θα αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις προσφορές.

Για παράδειγμα, δεν θα επιτρέπονται εκπτώσεις οι οποίες προσφέρονται σε προϊόντα τα οποία πριν από την έκπτωση έχουν ανατιμηθεί και άρα δεν είναι πραγματικές εκπτώσεις.

Έμφαση στο βρεφικό γάλα

Έμφαση στη νέα δέσμη μέτρων θα δοθεί και στο βρεφικό γάλα, που πωλείται έως και 213% ακριβότερα στην Ελλάδα από άλλες χώρες της ΕΕ.

«Ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε σήμερα με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι η τιμή του βρεφικού γάλακτος και τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε για να μειωθεί η τιμή και να προσεγγίζει τον μέσο ευρωπαϊκό όρο», είπε σχετικά ο κ. Σκρέκας.

Παράλληλα, προειδοποίησε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλο το φάσμα της αγοράς.

Υποστήριξε πως οι εταιρείες στις οποίες επιβάλλεται το πρόστιμο, ρίχνουν τις τιμές και έφερε το παράδειγμα των αλευροβιομηχανιών, ενώ υποστήριξε πως υπάρχουν τρόφιμα όπως τα κρέατα που πωλούνται φτηνότερα στην Ελλάδα από άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Διαβάστε επίσης:

Παπαθανάσης: «Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 500 εκατ. ευρώ για στήριξη και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των ΜμΕ»

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2024: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές – Τι αλλάζει από τον επόμενο μήνα

Αυξήσεις, φόροι και έλεγχοι: Με σαρωτικό τρόπο η πρεμιέρα του 2024 – Τι γίνεται με μισθούς, συντάξεις, ελεύθερους επαγγελματίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:38