search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:07
MENU CLOSE

Σκάνδαλο Έπσταιν: H εμπλοκή του πρώην αφεντικού της Victoria’s Secret – Στο φως ο τρίτος γύρος εγγράφων

05.01.2024 22:41
MEGISTANAS_VS
AP

Ένα τρίτο μέρος από τα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση trafficking με τη λίστα των ονομάτων με τα οποία είχε επαφές ο Τζέφρι Επστάιν, έρχεται στη δημοσιότητα. Το έγγραφο αυτό βγάζει στη φόρα μεταξύ άλλων το όνομα του πρώην αφεντικού της Victoria’s Secret.

Η τρίτη παρτίδα εγγράφων του Επσταϊν σημειώνεται ότι κυκλοφόρησε την Παρασκευή (5/1). Η DailyMail και το CNN αναφέρουν πως έχουν πάρει στην κατοχή τους τη νέα παρτίδα με τα έγγραφα που το δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφάσισε να δημοσιοποιηθούν σταδιακά και από ώρα σε ώρα αναμένεται να δημοσιοποιήσουν τα όσα ονόματα αναφέρουν.

Τα πρώτα δύο μέρη των εγγράφων που δημοσιοποιήθηκαν, εστίαζαν κυρίως στις φιλίες του Επστάιν με τον Μπιλ Κλίντον και τον Πρίγκιπα Άντριου, ενώ αναφέρουν κι άλλα γνωστά δημόσια πρόσωπα τα οποία έχουν προκαλέσει παγκόσμιο σοκ.

Τα έγγραφα θα δοθούν σταδιακά όλη την εβδομάδα στη δημοσιότητα, μετά την δικαστική απόφαση της 18ης Δεκεμβρίου από τον δικαστή που επιβλέπει τη υπόθεση, 

Τα συνολικά έγγραφα αναμένεται να περιλαμβάνουν 187 ονόματα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τους κατηγόρους του Έπσταϊν, εξέχοντες επιχειρηματίες, πολιτικούς και άλλους επώνυμους.

Για αρκετά χρόνια, τα ονόματα πολλών από τους κατηγόρους και τους συνεργάτες του Επστάιν είχαν διαγραφεί σε δικαστικά έγγραφα, που αναφέρονται μόνο ως John Doe ή Jane Doe. Όμως, τον περασμένο μήνα, ένας ομοσπονδιακός δικαστής στη Νέα Υόρκη διέταξε να δημοσιοποιηθούν τα έγγραφα με σχεδόν 300 ονόματα χωρίς διόρθωση. Τα δύο πρώτα έγγραφα αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις φιλίες του Έπσταϊν με τον πρίγκιπα Άντριου και τον Μπιλ Κλίντον.

Η αποσφράγιση του τρίτου φακέλου

Το πρώτο έγγραφο που κυκλοφόρησε την Παρασκευή είναι μια κατάθεση με τον Άντονι Φιγκερόα πρώην φίλο της Βιρτζίνια Τζούφρι, κατηγόρου του Επστάιν, ο οποίος κατέθεσε ότι την άφησε στο σπίτι του κατηγορούμενου στο Palm Beach. Είπε ότι εκεί έβλεπε συχνά «νέες» γυναίκες, εκτός από τον ίδιο και την σύντροφό του, Γκισλέιν Μάξγουελ, δεν είχε δει κανέναν άλλο.

Ανάμεσα στα νέα στοιχεία υπάρχει και μήνυμα από τον μεγιστάνα της Victoria’s Secret, Λες Γουέξνερ, ο οποίος βοήθησε τον Επστάιν με οικονομικές δραστηριότητες στην αρχή της καριέρας του στον χώρο των επιχειρήσεων. «Η Άμπιγκεϊλ Γουέξνερ θέλει να σου μιλήσει για κάτι ιδιωτικό». Η Abigail Wexner είναι η σύζυγός του από το 1993.

Όπως αναφέρει το «Forbes» ο Λες Γουέξνερ αγόρασε τη Victoria’s Secret για 1 εκατομμύριο δολάρια το 1982, όταν ήταν απλώς μια μικρή αλυσίδα καταστημάτων εσωρούχων στο Σαν Φρανσίσκο. Το 2020 ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί και θα πουλήσει το πλειοψηφικό μερίδιο της Victoria’s Secret για 525 εκατομμύρια δολάρια σε μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων.

Διαβάστε επίσης:

Χειμερινή καταιγίδα απειλεί τις βορειοανατολικές ΗΠΑ – «Λευκός» συναγερμός στη Νέα Υόρκη

Μαραντόνα: Aθωώθηκε μετά θάνατον για υπόθεση φοροδιαφυγής που διήρκεσε 30 χρόνια

«Ξύπνησε» ο εφιάλτης της πανδημίας: «Τσουνάμι» ιώσεων «γονατίζουν» την Ιταλία – Επιστρέφουν οι μάσκες στην Ισπανία – Έκρηξη εισαγωγών στην Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:07