search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 02:46
MENU CLOSE

Ακατανόητο αυτογκόλ το «δάνειο Κασσελάκη» στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2315
4/1/2024
07.01.2024 15:20
KASELAKIS SYRIZA

Σε αυτογκόλ εξελίχθηκε η υπόθεση του δανείου Κασσελάκη στα κομματικά ΜΜΕ, το οποίο δόθηκε για την έγκαιρη πληρωμή του δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους. Οι αρχικές προθέσεις της διαρροής από το περιβάλλον του Στ. Κασσελάκη φαίνεται πως ήταν να υπογραμμιστεί ότι ο πρόεδρος δίνει άμεσα λύσεις στα δύσκολα και δεν διστάζει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να αξιοποιήσει προσωπικούς πόρους. 

Το θέμα είναι ότι δημιουργήθηκε η εντύπωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κληρονομήσει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα από την προηγούμενη κατάσταση, καθώς η αρχική διαρροή χρέωνε «μπάχαλο» στους προηγούμενους γραμματείς Σκουρλέτη και Τζανακόπουλο, αφήνοντας υπόνοιες για κακοδιαχείριση κατά την περίοδο Τσίπρα. Οι δύο «πρώην», όπως είναι φυσικό, αντέδρασαν σφόδρα, διαμηνύοντας ότι επί των ημερών τους τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απολύτως νοικοκυρεμένα σε συνεργασία και με τον τότε οικονομικό διευθυντή, τον αείμνηστο Μίμη Δαρειώτη.

Το ενδιαφέρον στη συνέχεια έπεσε στους όρους του δανεισμού Κασσελάκη προς τα κομματικά μίντια (αφού ξεκαθαρίστηκε ότι δεν δάνεισε το κόμμα, αλλά τις εταιρείες ΜΜΕ) με τη… συνδρομή του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έθεσε ζητήματα διαφάνειας, και με πολλούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζουν δυσαρέσκεια για την όλη διαχείριση, που έφερε το κόμμα στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης με αρνητικό τρόπο, παρότι τουλάχιστον έως τις αρχές του φθινοπώρου δεν υπήρχε ουσιαστικό πρόβλημα.

Έτσι στη συνέχεια υπήρξε μια αναδίπλωση, με τις διαρροές να αποδίδουν το έλλειμμα ρευστότητας που παρουσιάστηκε μέσα στις γιορτές στην καθυστέρηση καταβολής της δόσης της κρατικής επιχορήγησης αλλά και στις πολλαπλές προεκλογικές ανάγκες του 2023 (διπλές εθνικές εκλογές, δύο γύροι εσωκομματικών, αυτοδιοικητικές). Κοινώς οι λόγοι ήταν συγκυριακοί.

Πρόβλημα αντικειμενικά δημιουργείται λόγω της μειωμένης μετά τις εκλογές επιχορήγησης που θα λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πέφτει από τα 7 στα 4 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό δεν οφείλεται σε προηγούμενη κακοδιαχείριση. Ως εκ τούτου στις διαρροές των ημερών αναφέρθηκε ότι στις προτεραιότητες Κασσελάκη είναι η οικονομική εξυγίανση των κομματικών ΜΜΕ, τα οποία απορροφούν το μεγαλύτερο κομμάτι πλέον της επιχορήγησης που αναλογεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που δεν μπορεί παρά να ερμηνευτεί ως προάγγελος περικοπών και απολύσεων. 

Επομένως μόνη της η ηγεσία άνοιξε μία συζήτηση που προκαλεί εσωστρέφεια και, είτε οι σχετικοί σχεδιασμοί προχωρήσουν – δύσκολο όταν μπροστά υπάρχει συνέδριο και ευρωεκλογές – είτε παγώσουν για αργότερα, το πιθανότερο είναι ότι το θέμα θα επανέρχεται με κάθε αφορμή στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

Τα stories του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα Χανιά (Photos)

Ευκαιρία αναβάπτισης ο γάμος ομοφύλων

Μητσοτάκης: Καλτσούνια και ρακή κέρασε τον Μπλίνκεν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58