search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:49
MENU CLOSE

Παγώνη για έξαρση ιώσεων: «Αν ο μαθητής δεν αισθάνεται καλά, να μην πάει σχολείο» (Video)

07.01.2024 12:19
PAGONI NEW

Συμβουλές για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία εν μέσω αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης έδωσε η γιατρός και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε πως αν ένας μαθητής δεν αισθάνεται καλά, να μην πάει σχολείο: «Αν το παιδί δεν αισθάνεται καλά η μητέρα δεν το στέλνει στο σχολείο, διότι και τεστ να του έχει κάνει, μπορεί σε μία ή δύο μέρες να βγει θετικό, και αν πάει στο σχολείο μπορεί να μεταδώσει και στα άλλα παιδιά. Τα παιδιά που θα πάνε στο σχολείο, παίρνουν μαζί τους και αντισηπτικό που ξέρουν πια να το χρησιμοποιούν. Και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να ανοιγοκλείνουν τα παράθυρα στις αίθουσες. Επίσης, οι γονείς να πούνε στα παιδιά τους να μην αγκαλιάζονται και να μην φιλιούνται με τους συμμαθητές τους».

Παραδέχτηκε πως υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας σημειώνοντας ωστόσο πως, η νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού δεν κάνει βαριές πνευμονίες, είναι στο ανώτερο αναπνευστικό και η κλινική κατάσταση των ασθενών είναι αντιμετωπίσιμη.

Η ίδια συνέστησε την προσοχή σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας καθώς, όπως είπε, «είναι η περιόδος που έχουμε κοκτέιλ γρίπης, κορωνοϊού, ιώσεων και στρεπτόκοκκου» και προέτρεψε τις ηλικίες αυτές να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.

Τέλος για τον Άδωνι Γεωργιάδη που ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Υγείας είπε ότι «είναι για ειδικές αποστολές σε αυτή την παράταξη, είναι ο άνθρωπος που έπρεπε να έρθει εκεί».

Διαβάστε επίσης:

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Στο «κόκκινο» 8 περιοχές μέχρι το βράδυ της Κυριακής – Προβλήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ηλεία από τους θυελλώδεις ανέμους

Ελ. Βενιζέλος: Αεροπλάνο της Egypt Air έκανε αναγκαστική προσγείωση – 4 επιβάτες κρύφτηκαν στις τουαλέτες του αεροδρομίου

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:49