search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 03:24
MENU CLOSE

Μαρινάκης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Η κυβέρνηση πρώτα θα εξηγήσει και μετά θα νομοθετήσει

08.01.2024 13:58
marinakis-new

Στα όσα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την Τετάρτη στη συνέντευξη που θα δώσει στη δημόσια τηλεόραση παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχετικά με το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, για το οποίο, πάντως, ακόμα δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα, όσον αφορά στην νομοθέτησή του.

Ερωτηθείς επανειλημμένα για το θέμα, ο Παύλος Μαρινάκης ουσιαστικά παρέπεμψε στο – άγνωστο αν θα είναι κοντινό ή μακρινό – μέλλον σχετικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρώτα θα εξηγήσει τις προθέσεις της (δηλαδή τη σήμασία της πρωτοβουλίας, τις έννοιες, τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, κ.λπ.), ώστε να γίνει σαφές τι θέλει να νομοθετήσει και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, τονίζοντας, παράλληλα, ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να γίνει ουσιαστική συζήτηση και νηφάλιος διάλογος, αλλά και ότι ο πρωθυπουργός τηρεί το λόγο του.

Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για άλλη μια φορά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί κομματική πειθαρχία κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, όταν αυτό έλθει στη Βουλή, λέγοντας ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί η συζήτηση, εν συνεχεία θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα και τότε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ θα καθορίσει και τα «παρεπόμενα» σχετικά με τη στάση της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος, ενώ σε ερώτηση το topontiki.gr σχετικά με την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση νόμου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Π. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυβέρνησε 4,5 χρόνια και ζήτησε να συμμετάσχει στη συζήτηση για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, όταν αυτή αρχίσει.

Κατά τα λοιπά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά και τις αντιδράσεις του Ολυμπιακού την Κυριακή, επανέλαβε ότι βασικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης είναι η προστασία του αθλητισμού από φαινόμενα βίας, παραπέμποντας και στη νομοθετική πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, που θα κατατεθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Εντούτοις, ο Π. Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν αξιολογεί διαιτητικές αποφάσεις, σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και εκτίμησε ότι δεν μπορεί να συνδέεται η κυβέρνηση με διάφορές διαιτητικές αποφάσεις, καλώντας όλους όσοι εμπλέκονται με τον αθλητισμό να συμμετάσχουν στην προσπάθεια καταπολέμησης της βίας λόγω και έργω.

Τέλος, χαρακτήρισε εκ νέου ως «επιστημονική φαντασία» και «fake news» δημοσιεύματα που έφεραν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να εξετάζει το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, το 2019, λέγοντας ότι ο Απόστολος Διαματάρης έκλεισε το όλο θέμα και κατηγορώντας τον αρχηγό του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης ότι αδυνατεί να συμμετάσχει στο διάλογο για σοβαρά θέματα και έτσι κατασκευάζει ζητήματα που δεν υπάρχουν.

Διαβάστε επίσης:

Ομόφυλα ζευγάρια: Τι θα προβλέπει το νομοσχέδιο – «Όχι» σε παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας

Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Ραγκούσης ζητούν ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωσοσιαλιστές

ΠΑΣΟΚ: Στόχος η… αποδόμηση Μητσοτάκη – Βάζει ξανά το πρόγραμμα μπροστά ο Ανδρουλάκης 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 01:07