search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:39
MENU CLOSE

Στους δρόμους οι αγρότες της Γερμανίας – Απέκλεισαν την Πύλη του Βρανδεμβούργου

08.01.2024 17:27
agrotes-germania-new

Στους δρόμους βγήκαν οι αγρότες στη Γερμανία για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο της κυβέρνησης να καταργήσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις στο ντίζελ που χρησιμοποιείται στη γεωργία.

Σε ορισμένες περιοχές, οι αγρότες χρησιμοποίησαν τα τρακτέρ τους για να αποκλείσουν τους δρόμους εισόδου σε αυτοκινητόδρομους νωρίς το πρωί της Δευτέρας (8/1). Η παραγωγή σε εργοστάσιο αυτοκινήτων της Volkswagen στο Έμντεν στη βορειοδυτική Γερμανία σταμάτησε επειδή οι δρόμοι πρόσβασης ήταν αποκλεισμένοι, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Στο πλαίσιο των διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, αρκετές εκατοντάδες τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τη σταδιακή κατάργηση των αγροτικών επιδοτήσεων, που θεωρούν ότι θα πλήξει σοβαρά το επάγγελμά τους.

Μετά τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις των αγροτών πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, η κυβέρνηση υπαναχώρησε και μετρίασε τον αρχικό της σχεδιασμό. Διατηρεί τις φοροαπαλλαγές για τα αγροτικά αυτοκίνητα και μεταθέτει για τρία χρόνια την κατάργηση της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης για τα αγροτικά οχήματα.

Ωστόσο, οι αγρότες δεν ικανοποιούνται με την υποχώρηση της κυβέρνησης Σολτς και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις αυτήν την εβδομάδα.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις αγροτών από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Αγροτών, Γιόαχιμ Ρούκβιντ, επανέλαβε το αίτημα για πλήρη απόσυρση των κυβερνητικών μέτρων, τα οποία όπως είπε, επιβαρύνουν δυσανάλογα τους αγρότες με ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Peregrine: Επιστροφή στη Σελήνη μετά το Apollo 17 – Εκτοξεύτηκε η πρώτη ιδιωτική αποστολή

Μεσανατολικό: Διοικητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο – «Τα πράγματα θα φουντώσουν τώρα»

Η «Μάχη του Μαϊάμι»: Πανικός σε εμπορικό κέντρο μετά από ισχυρισμούς για εξωγήινη παρουσία – Φρενίτιδα στα social media

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:39