search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 11:11
MENU CLOSE

Στην Πάτρα ο Διονύσης Τεμπονέρας για τα 33 χρόνια από την δολοφονία του πατέρα του – «Παρών» και από Χαρίτση

09.01.2024 18:22
temponeras-zaritsis

Στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην εκδήλωση για την συμπλήρωση των 33 χρόνων από την δολοφονία Τεμπονέρα, έδωσε το «παρών» ο γιος του δολοφονηθέντος καθηγητή, και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Διονύσης Τεμπονέρας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα σχολεία Τεμπονέρα και αναδεικνύει, στο πλαίσιο του αγώνα για τη δημόσια δωρεάν παιδεία και το «όχι» στην τρέχουσα κυβερνητική πρωτοβουλία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Σε ανάρτησή του νωρίτερα, ο Διονύσης Τεμπονέρας απηύθυνε προσκλητήριο στο δημοκρατικό κόσμο, με φόντο και την ευρύτερη πρωτοβουλία του για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου που αναμένεται να παρουσιάσει αυτές τις μέρες:

«Τριάντα τρία χρόνια μετά συνεχίζουμε να δίνουμε τον ίδιο αγώνα. Για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να ελευθερωθεί η Παλαιστίνη. Για να μην περάσουν οι αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Για να ζήσουμε σε ένα κόσμο αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και προκοπής. Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει στους αγώνες της νεολαίας και του λαού. Την Τρίτη στην Πάτρα, ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας  θα είναι πάλι εκεί για  να φωνάξει: Ζει, ζει Ο Τεμπονέρας ζει. Με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί».

Και Χαρίτσης στην εκδήλωση μνήμης

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, μαζί με τη βουλευτή Αχαϊας Σία Αναγνωστοπούλου.

ε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ανέφερε: 

– Τιμούμε τη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα με τους αγώνες του σήμερα.

– Θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν Πανεπιστημίου

– H Νέα Αριστερά βρίσκεται σήμερα εδώ για να τιμήσει τη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα. Ενός αγωνιστή της Δημοκρατίας και των κοινωνικών αγώνων που έδωσε τη ζωή του πριν από 33 ολόκληρα χρόνια όταν δολοφονήθηκε από το παρακράτος της Δεξιάς.

– Η μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα τιμάται με τους αγώνες του σήμερα. Με τους αγώνες που δίνουμε και θα δώσουμε για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

– Όλες οι Αριστερές δυνάμεις, όλες οι Προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να δώσουν αυτή τη μάχη χωρίς αστερίσκους για να μην παραβιαστεί το Σύνταγμα, για να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

–  Η Νέα Αριστερά είναι δύναμη της σύγχρονης, δημοκρατικής, μαχόμενης Αριστεράς η οποία θέλει να διαμορφώσει νέες συνθήκες κοινωνικής δυναμικής

– Η Νέα Αριστερά θα παίξει ρόλο στην προσπάθεια  να υπάρξει μια σοβαρή ισχυρή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για την χώρα. Είναι αίτημα της ελληνικής  κοινωνίας, του αριστερού και προοδευτικού κόσμου να υπάρξει δημοκρατική  προοδευτική και αριστερή διέξοδος από τα σημερινά ζοφερά αδιέξοδα. 

Εν όψει της επετείου ανάρτηση έκανε και ο Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής Α Αθήνας, υπογραμμίζοντας ουσιαστικά ότι η Νέα Αριστερά τιμά την ημέρα μνήμης για την δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα:

«Η μνήμη είναι ζωντανή μέσα από τους αγώνες της νεολαίας.

Συμπληρώνονται 33 χρόνια από την δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Δολοφονήθηκε από στελέχη της ΟΝΝΕΔ, μετά από κεντρική οδηγία της ΝΔ για δυναμικές παρεμβάσεις ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Ο Νίκος Τεμπονέρας αγωνίστηκε για το δικαίωμα σε μία ουσιαστική δημόσια εκπαίδευση, υπερασπίστηκε τους μαθητές και τις μαθήτριές του και το έκανε με τη ζωή του απέναντι στους τραμπούκους δολοφόνους της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ.

Δεν ξεχνάμε τη μνήμη και το παράδειγμα του, τιμάμε τον αγώνα του. Ένας αγώνας που συνεχίζεται σήμερα για κοινωνική δικαιοσύνη, για την υπεράσπιση του δημοσίου και δημοκρατικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει στους αγώνες της νεολαίας για μια καλύτερη ζωή, οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του θα είναι για  πάντα γραμμένοι σε μία από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας».

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει με τον «Νέο ΟΣΕ»

Εξεταστική για τα Τέμπη: «Αρχιτέκτονας της εξαθλίωσης του ΟΣΕ ο Δημήτρης Ρέππας» σχολίασαν κύκλοι της ΝΔ για την κατάθεσή του

KKE για ακρίβεια: Η λαϊκή οικογένεια “ματώνει” για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 11:11