search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:39
MENU CLOSE

Ο Ταραβήρας θυμάται την περίοδο που ο Λάνθιμος έπαιζε μπάσκετ – Οι μνήμες από τη γειτονιά στο Παγκράτι (Photo)

10.01.2024 17:50
LANTHIMOS2
AP

Ο σκηνοθέτης Σπύρος Ταραβήρας θυμάται την εποχή που ο Γιώργος Λάνθιμος έπαιζε μπάσκετ. Με μια δημόσια ανάρτησή του στο Facebook δημοσιεύει και μια γνωστή φωτογραφία του σκηνοθέτη από εκείνη την περίοδο.

Κι όμως ο Γιώργος Λάνθιμος που ξεχώρισε πρόσφατα στις Χρυσές Σφαίρες για την ταινία Poor Things, για όσους δεν γνωρίζουν έπαιζε μπάσκετ στην πρώτη κατηγορία με την ομάδα του Παγκρατίου.

Στην ίδια ομάδα έπαιζε και ο πατέρας του σκηνοθέτη στα νιάτα του. Οπως αναφέρει ο Σπύρος Ταραβήρας, δίπλα στο σπίτι που μεγάλωσε κατοικούσε μια γυναίκα με τον γιο της που έπλεναν της φανέλες της ομάδας κάθε εβδομάδα.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Σπύρος Ταραβήρας:

«Γιώργος Λάνθιμος: Από το Παγκράτι, την ελληνική πρώτη κατηγορία μπάσκετ μέχρι τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, τις Χρυσές Σφαίρες, τα BAFTA, τα Όσκαρ.

Ο Γιώργος πριν από την αγάπη του για τη σκηνοθεσία του κινηματογράφου, που έγινε πλήρης ενασχόληση, έκανε την εμφάνισή του στο Ελληνικό Μπάσκετ.

Προσοχή, στην πρώτη κατηγορία (1991/1992), με την ομαδάρα τότε του Παγκρατίου (ο πατέρας του έπαιζε στην ίδια ομάδα για 15 χρόνια), την ομάδα της γειτονιάς μας που μεγάλωσα (πλάι μας κατοικούσε μια γυναίκα με το γιό της που έπλεναν τις φανέλες της ομάδας κάθε εβδομάδα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν η φωτογραφία αυτή κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο πολλά ήταν τα τρολς που έσπευσαν να αστειευτούν μαζί του. Για την ιστορία η φωτογραφία είναι από το 1991-92.

Μεγάλη εισπρακτική επιτυχία το “Poor Things”

Την ίδια ώρα το “Poor Things” φαίνεται ότι ξεπέρασε τα 100.000 εισιτήρια στους κινηματογράφους. Μετά την απονομή του Χρυσού Λέοντα στη Βενετία εκτινάχθηκε στα διήμερα previews που παρακολούθησαν σχεδόν 17.000 θεατές, είχαν σαν αποτέλεσμα την πρώτη πλήρη εβδομάδα του “Poor Things” στους κινηματογράφους να κοπούν 51.491 εισιτήρια. Αριθμός που ανεβάζει το σύνολο της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου στα 108.485, κάτι που προβλέπεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα. Η ταινία επίσης αναμένεται να βρεθεί στις υποψηφιότητες των Όσκαρ. Η έως τώρα επίδοση του “Poor Things” είναι ενθαρρυντική, αφού έχει ήδη ξεπεράσει τα εισιτήρια που έκοψε η “Ευνοούμενη” το αντίστοιχο διάστημα το Φεβρουάριο του 2019 (46.740).

Διαβάστε επίσης:

«The Mandalorian and Grogu»: Η Lucasfilm ανακοίνωσε νέα ταινία από το σύμπαν του «Star Wars» (photo/video)

To «Purple Rain» του θρυλικού Prince γίνεται θεατρικό μιούζικαλ

«Το Αγόρι με τις δυο καρδιές» στο Θέατρο Άλμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:38