search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:21
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητείται τομεάρχης Παιδείας μετά την παραίτηση Λινού – Ποιοι σηκώνουν το βάρος της «μάχης» κατά των ιδιωτικών AEI

10.01.2024 08:03
linou876- new

Σε αναζήτηση τομεάρχη Παιδείας βρίσκεται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Λινού, όπως η ίδια αποκάλυψε χθες, επισημαίνοντας μάλιστα ότι έχει παραιτηθεί εδώ και τρεις εβδομάδες. Κάτι που έγινε γνωστό για πρώτη φορά χθες, δεν είχε υπάρξει ανακοίνωση από το κόμμα ή την ΚΟ, ούτε έχει υπάρξει αντικατάσταση. Η ίδια υποστήριξε ότι οι λόγοι δεν είναι πολιτικοί και άφησε να εννοηθεί πως υπάρχει φόρτος εργασίας και …«δεν βγαίνει» το βαρύ πρόγραμμα υποχρεώσεων.

Μετά την αποκάλυψη του κενού, επομένως, η ηγεσία καλείται να καλύψει τη θέση του τομεάρχη Παιδείας, δεδομένης και της μάχης απέναντι σε ένα ακόμη κρίσιμο νομοσχέδιο της ΝΔ αυτό για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικό στέλεχος, ο «διάδοχος» δεν έχει βρεθεί, έτερο στέλεχος όμως ανέφερε ότι έχει βρεθεί, είναι από τον πανεπιστημιακό χώρο και πιθανόν να υπάρξει εξέλιξη στην επικείμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το πρωί της Παρασκευής.

Μέχρι νεωτέρας, τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν να χειριστούν και να σηκώσουν το βάρος της μάχης αυτής είναι οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Διονύσης Καλαματιανός και Θεόφιλος Ξανθόπουλος, οι οποίοι ως νομικοί μπορούν να αντεπεξέλθουν και στα κρίσιμα νομικά και συνταγματικά ζητήματα, η αναπληρώτρια τομεάρχης Ράνια Θρασκιά, ο υπεύθυνος στην ΠΓ για την Παιδεία Πάνος Ρήγας και η συντονίστρια του τμήματος Παιδείας του κόμματος Παναγιώτα Δριτσέλη.

Στο μεταξύ, προχωρά και η προετοιμασία για την Κεντρική Επιτροπή με την οριστικοποίηση των αποφάσεων για το συνέδριο. Χθες συνεδρίασε η Επιτροπή Θέσεων (και πιθανόν να συνεχίσει την Πέμπτη) ενώ σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ).

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει τελικά και το προεδρείο της ΚΟ (αρχικά ήταν προγραμματισμένο για χθες) καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε συναντήσεις με τομεάρχες στο γραφείο του στη Βουλή, που όπως λένε από την Κουμουνδούρου το τελευταίο διάστημα θα έχει πυκνή παρουσία για να είναι κοντά στη διαδικασία της παραγωγής του κοινοβουλευτικού έργου.

Επίσης, προχωρούν και τα περιφερειακά – αναπτυξιακά συνέδρια καθώς όπως γνωστοποιήθηκε χθες, το επόμενο δίμηνο (ως το συνέδριο δηλαδή) θα γίνουν δύο, ένα στην Θεσσαλία κι ένα στην Δυτική Μακεδονία.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με προϊστάμενο του ΟΣΕ: Ευχαριστεί βουλευτή της ΝΔ γιατί έκανε διορισμούς και έφτασε τα δρομολόγια στην Έδεσσα!  

ΣΥΡΙΖΑ: Η θέση για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία, οι επιφυλάξεις Λινού και η στάση απέναντι στην κυβερνητική πρόταση

Δημοσκόπηση Alco: Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 10:13