search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:56
MENU CLOSE

Αγαπηδάκη για κορωνοϊό: «Είμαστε σε διαδικασία να προχωρήσει ο εμβολιασμός στα φαρμακεία» (video)

12.01.2024 14:40
agapidaki_1201_1460-820_new

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» για την έξαρση του κορωνοϊού, λέγοντας πως «είμαστε σε διαδικασία να προχωρήσουμε τον εμβολιασμό και στα φαρμακεία».

«Το προηγούμενο διάστημα μέσα στις γιορτές είχαμε αύξηση για COVID στις απλές κλίνες, έχουμε πολλαπλές αναπνευστικές λοιμώξεις στην κοινότητα αυτή την περίοδο και COVID, και γρίπη, η γρίπη προκαλεί πολύ περισσότερη νόσηση φέτος και έχει πολύ περισσότερα κρούσματα» σημείωσε αρχικά, διευκρινίζοντας πως τις τελευταίες ημέρες η τάση έχει αντιστραφεί και η νοσηλεία στις απλές κλίνες έχει υποχωρήσει.

«Είμαστε κάτω από το 50% σε σχέση με πέρυσι σε διασωληνώσεις και θανάτους», τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, η κ. Αγαπηδάκη είπε ότι «είμαστε σε διαδικασία να τον προχωρήσουμε και στα φαρμακεία», διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν συζητήσεις με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για το πώς ακριβώς αυτό θα γίνει σε επιχειρησιακό επίπεδο.

«Και σήμερα είναι εύκολο μέσω gov.gr (…) θέλουμε να απλοποιήσουμε τη διαδικασία ακόμα περισσότερο, όπως κάνει κανείς το εμβόλιο της γρίπης στο φαρμακείο να κάνει και του COVID», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Ιαματικός Τουρισμός: Η «φλέβα… χρυσού» που μπορεί να εκτοξεύσει την οικονομία – Πώς η Θεσσαλία μπορεία να γίνει Thermal Brand μετά τη κακοκαιρία Daniel

Πρόωρος τοκετός: Πότε μπορεί να εκδηλωθεί – Κίνδυνοι και αντιμετώπιση

Μελέτη: Οι έφηβοι καταπίνουν καθαρτικά και διουρητικά για να αδυνατίσουν  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:51