search
ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 02:07
MENU CLOSE

Μαρινάκης για γάμο ομόφυλων: Δεν ζητάμε αποχή – Θέλουμε υπερψήφιση του νομοσχεδίου

14.01.2024 11:05
marinakis-new

«Αν η ακρίβεια είναι η μεγάλη μάχη που δίνουμε εμείς και άλλες χώρες, η αντιμετώπιση του δημογραφικού, η στήριξη της νέας οικογένειας είναι το μεγαλύτερο στοίχημα», επισήμανε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Το μεγάλο μας καθήκον είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Η οικογένεια ήταν, είναι και παραμένει στον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών είναι η εισαγόμενη ακρίβεια. Δεν μένουμε στα λόγια, κάνουμε παρεμβάσεις, οι οποίες είναι συνεχείς», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε: «Η προεκλογική δέσμευση για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ θα τηρηθεί γιατί η αντίστοιχη δέσμευση της προηγούμενης τετραετίας τηρήθηκε στο διπλάσιο. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε 20%».  

Τόνισε επίσης ότι «τώρα έχουμε έναν στόχο: 950 ευρώ ο κατώτατος, 1500 ευρώ ο μέσος μισθός. Με τις μειώσεις φόρων μειώθηκε και η ανεργία». 

Για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «είναι μία υποχρέωση της πολιτείας προς τους πολίτες που αυτή τη στιγμή, δεν έχουν ίσα δικαιώματα σε κάποια σημαντικά ζητήματα. Έχουμε καθήκον να μιλήσουμε στους πολίτες, πρώτα στους βουλευτές μας», σημειώνοντας ότι «Από τη Δευτέρα η ενημέρωση των βουλευτών για το νομοσχέδιο της ισότητας στον γάμο. Αυτή τη φορά η ενημέρωση των βουλευτών θα γίνει πριν το υπουργικό συμβούλιο».

«Ο Πρωθυπουργός ζητά από τους βουλευτές να το υπερψηφίσουν και λέει πως αν κάποιος είναι κατά, είναι καλύτερο να απέχει παρά να το καταψηφίσει», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «η μη επιβολή κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές, είναι μία κουλτούρα της παράταξής μας για ζητήματα δικαιωμάτων. Δεν θέλουμε ούτε να διχάσουμε, ούτε να βάλουμε κανέναν απέναντι. Θέλουμε να πείσουμε με τα επιχειρήματά μας. Η αποχή είναι μία λύση. Θέλουμε υπερψήφιση και δεν ζητάμε αποχή».

Σχολιάζοντας τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, περί κομματικής πειθαρχίας ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε «πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει αλλάξει 4-5 φορές στάση στο θέμα αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Επιστολική Ψήφος: Στη Βουλή, τη Δευτέρα, το νομοσχέδιο – Με κωδικούς Taxis η είσοδος στην πλατφόρμα

Μητσοτάκης για γάμο ομοφύλων: Δεν θέλω να διχάσω – Η Ελλάδα που οραματίζομαι είναι μια συμπεριληπτική χώρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κρίση στις σχέσεις Κασσελάκη – Πολάκη με φόντο την Κεντρική Επιτροπή – Το παρασκήνιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 00:55