search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 16:52
MENU CLOSE

Έρευνα Opinion Poll: Απαισιόδοξοι για το 2024 οι Έλληνες – Διχασμός για τα ομόφυλα ζευγάρια

15.01.2024 13:35
akropoli

Γενικευμένη απαισιοδοξία τη νέα χρονιά διαπιστώνει μεταξύ των πολιτών έρευνα της εταιρείας Opinion Poll για λογαριασμό του thetoc.gr.

Σε κορυφαίο κοινωνικό θέμα αναδεικνύεται η ακρίβεια (69.9% ) ενώ την τετράδα των κοινωνικών προβλημάτων συμπληρώνουν θέματα οικονομίας και ανάπτυξης με 32.8% , η εγκληματικότητα/ παραβατικότητα με 25.1% και τα προβλήματα στο ΕΣΥ με 18.1%.

Στο μέτωπο της κοινωνίας η κυβέρνηση δεν καταγράφει καθώς υπάρχει χαμηλή ικανοποίηση από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την στήριξη των εισοδημάτων με την ικανοποίηση να φτάνει μόλις το 21.2% ενώ λίγο και καθόλου ικανοποιημένοι δηλώνουν το 77.7%.

Υπάρχει πολύ χαμηλή ικανοποίηση από την αντιμετώπιση συνολικά της εγκληματικότητας και γενικά των φαινομένων βίας. Ικανοποιημένοι δηλώνουν το 14.5% ενώ αντίθετη άποψη έχει το 83.8%.

Διχασμός για το γάμο ομοφύλων

Την ίδια ώρα, η κοινωνία εμφανίζεται διαιρεμένη στα δύο για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών καθώς, το 46.7% τάσσεται υπέρ του γάμου ομοφύλων έναντι ενός 50.4% που διαφωνεί. Η άποψη αυτή είναι πλειοψηφική στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ , του Κ.Κ.Ε και της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Σε όλα τα άλλα κόμματα είναι μειοψηφική, με την μόνη διαφοροποίηση να έχει να κάνει με την απόσταση των ποσοστών όσων συμφωνούν-  διαφωνούν. Διαφωνεί με την τεκνοθεσία το 71.9% ενώ συμφωνεί το 24.8%. Πλην ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα κομματικά ακροατήρια εμφανίζονται αρνητικά με μικρότερη ή μεγαλύτερη διαφορά.

Κυριαρχία της ΝΔ στην ψήφο

Στο πεδίο της εκτίμησης ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 39.1% και προγείται με διαφορά 24.7% του δεύτερου ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 14.4% και διαφορά άνω των 25 μονάδων από το τρίτο κόμμα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 13.2%. Ακολουθούν Κ.Κ.Ε 8.6%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 6.7%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3.4%, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 3.1% (που δείχνει να σπάει οριακά το φράγμα του 3%) , ΝΙΚΗ 3%, ΜΕΡΑ 25 ποσοστό 2%, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 1.8%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3.2%.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Διασωληνωμένος ο φοιτητής με μηνιγγίτιδα – Ποια τα συμπτώματα της νόσου και πώς να προστατευτείτε

Ηλιούπολη: Aνήλικοι ξυλοκόπησαν 14χρονο και του άρπαξαν το μπουφάν – Μία σύλληψη (Video)

Μοσχάτο: Φωτιά σε βιοτεχνία – Επί τόπου δυνάμεις της πυροσβεστικής (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 16:45