search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:10
MENU CLOSE

Νέος Κόσμος: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη – Νέα βίντεο στα χέρια των αρχών (videos)

15.01.2024 08:55
ektelesi_neos_kosmos_new

Την εκτίμηση ότι πίσω από την εκτέλεση του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη τα ξημερώματα της Κυριακής (15/1) στον Νέο Κόσμο, βρίσκεται ακριβό «συμβόλαιο θανάτου» κάνουν οι αρχές.

Οι δράστες εκτέλεσαν με σχεδόν 100 σφαίρες τον 44χρονο και η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι με την συγκεκριμένη δολοφονία έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος αίματος με 16 δολοφονίες και μία απόπειρα τα τελευταία επτά χρόνια.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης είχε πάνω του όπλο καθώς και ένα καλάσνικοφ στο πορτ μπαγκάζ που δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Ο 44χρονος φέρεται να ήταν επί σειρά ετών ο βασικός εκτελεστής της «Greek Mafia». Με το πέρασμα των ετών και τις απανωτές δολοφονίες της ηγετικής αλυσίδας της οργάνωσης όμως, ο ίδιος ως ένας από τους παλιούς, δυνάμωσε και ανέλαβε τα ηνία σε περιοχές που η οργάνωση είχε τον πρώτο ρόλο, σε βόρεια και νότια προάστια.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης ήταν γνωστός στον κόσμο της νύχτα και με το ψευδώνυμο «Ζαμπόν».

Ήταν ένας από τους πιο ψηλά στην ιεραρχία της λεγόμενης Greek Mafia και το όνομα του συμπεριλαμβάνεται σε δύο μεγάλες δικογραφίες για το χώρο της νύχτας, το 2012 και το 2015.

Είχε κατηγορηθεί για ληστείες, απόπειρα δολοφονίας, ενώ το όνομα του είχε εμπλακεί και σε ένοπλες επιθέσεις.

Το 2018 είχε δεχτεί και πάλι επίθεση στον Πειραιά και τον είχαν πυροβολήσει τρεις φορές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, αλλά γλίτωσε, γιατί μπλόκαρε το πιστόλι του δράστη, ενώ δέχτηκε γρήγορα τις πρώτες βοήθειες από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Η στιγμή της εκτέλεσης

Στο βίντεο που ήρθε στην δημοσιότητα το απόγευμα της Κυριακής (14/1), φαίνεται η στιγμή της δολοφονίας.

Το βίντεο που προέρχεται από κάμερα ασφαλείας περιλαμβάνει πολύ σκληρές εικόνες.

Το θύμα βρίσκεται στο πρατήριο του, στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού και μόλις μπαίνει στο αμάξι του, οι δράστες που τον παρακολουθούσαν, σταματούν πίσω με ένα κλεμμένο τζιπ μάρκας Lexus, βγαίνουν δύο ένοπλοι άντρες με καλάσνικοφ και ο ένας τρέχει στην πλευρά του οδηγού και γαζώνει το θωρακισμένο τζάμι καταφέρνοντας να το διαπεράσει.

Στο βίντεο ο εκτελεστής διακρίνεται να ανοίγει την πόρτα και να δίνει τη χαριστική βολή στο θύμα ώστε να είναι σίγουρος πως είναι νεκρός ο 44χρονος, μιας και το τζιπ του ήταν θωρακισμένο.

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών βρίσκεται τώρα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής. Λαμβάνεται συνεχώς μεγάλος αριθμός από βιντεοληπτικά υλικά που αναλύονται καρέ-καρέ και θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες να αναλύουν οι αστυνομικοί, ώστε να διαπιστώσουν αν υπήρχε ομάδα υποστήριξης και πως διέφυγαν από το σημείο που εγκατέλειψαν το κλεμμένο τζιπ το οποίο έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, επί της Λ. Αθηνών στο Δαφνί.

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας μπαίνουν βεβαίως και όλες οι ηχηρές εκτελέσεις στον κόσμο της Μαφίας ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για τις έχθρες, τις συμμαχίες και τις βεντέτες που έχουν ανοίξει. Ειδικά τα τελευταία επτά χρόνια άλλωστε μία σειρά από δολοφονίες ιχνηλατούν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν οι Αρχές.

Βεβαίως έχουν πολύ δύσκολο έργο μπροστά τους αφού πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις συναντούν κλειστά στόματα και οι πρωταγωνιστές ξέρουν να φυλάγονται. Το μόνο σίγουρο είναι αυτοί που κρύβονται από πίσω έπληξαν μία ισχυρή αντίπαλη πλευρά και ενισχύθηκαν εκείνοι και αυτό από μόνο του προσφέρει μια κατεύθυνση για τις έρευνες.

Διαβάστε επίσης:

Νίκαια: Νεκρός 22χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο

Θεσσαλονίκη: Έβαζαν στο «μάτι» μπρούντζινα καντήλια από μνήματα νεκροταφείων

Δυτ. Μακεδονία: Σε ποιους δρόμους είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:10