search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:58
MENU CLOSE

Γεωργιάδης προς τους διοικητές των νοσοκομείων: «Όσοι είστε απογοητευμένοι από το διαγωνισμό να παραιτηθείτε»

17.01.2024 15:07
adwnis-gewrgiadis

«Όσοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων είναι απογοητευμένοι από τον διαγωνισμό για νέες διοικήσεις στο ΕΣΥ, να υποβάλουν την παραίτησή τους».

Τα παραπάνω ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης με τις διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ στη Εθνική Πινακοθήκη, δίνοντας ξεκάθαρα το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τους διοικητές συνεργάτες του και τους προέτρεψε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό: «Θέλω να δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας μέχρι το τελευταίο εικοσιτετράωρο της θητείας σας». Ωστόσο τους προειδοποίησε ότι θα κάνει συχνά αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα νοσοκομεία γι΄αυτό να είναι πάντα εκεί που παρουσιάζονται προβλήματα  και χρειάζεται να επιλυθούν.

Ο υπουργός τόνισε, επίσης, ότι είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα DRG’s (Diagnostic Related Group). Πρόκειται για το σύστημα που κατηγοριοποιεί τους ασθενείς σε ομάδες, βάσει κριτηρίων που αφορούν στην ομοιότητα των νόσων τους. Τα νοσοκομεία  αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας, ανάλογα με τις ιατρικές υπηρεσίες, τα νοσηλεία και τα αναλώσιμα που παρέχει το νοσοκομείο στους ασθενείς.

Στόχος είναι να αποζημιώνονται με διαφανείς όρους, οι υπηρεσίες του κάθε νοσηλευτικού ιδρύματος (χειρουργεία, διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρικές πράξεις κλπ) με βάση τα πραγματικά στοιχεία που θα έχουν στη διάθεσή τους, τα αρμόδια τμήματα του υπουργείου υγείας που θα παρακολουθούν και θα ελέγχουν τα δεδομένα από τα DRG’s.

Επίσης έκανε μεγάλη αναφορά σε συγκεκριμένους δείκτες αξιολόγησης που θα παρακολουθεί καθημερινά προκειμένου να βαθμολογεί την απόδοση των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στο ΕΣΥ. Όσοι δεν περνούν τη βάση θα κόβονται: «Θα εκτιμηθεί δεόντως η προσπάθειά σας για την μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών και τη λίστα χειρουργείων. Θα είναι από τους βασικούς δείκτες για την αξιολόγησή σας» είπε χαρακτηριστικά.

«Τηρείτε τους  προϋπολογισμούς»

Παράλληλα προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχτεί διοικήσεις οι οποίες θα πέφτουν έξω στην εκτέλεση των προϋπολογισμών του νοσοκομείων τους. Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης από το 2014 έως σήμερα, το σύνολο των λειτουργικών δαπανών στα νοσοκομεία έχει διπλασιαστεί. Το γεγονός αυτό «δείχνει ότι το κράτος κάνει ό,τι είναι δυνατό να στηρίξει την δημόσια υγεία. Από τις κύριες ευθύνες σας, είναι ο έλεγχος των δαπανών. Έχετε την απόλυτη ευθύνη να τηρείτε τους προϋπολογισμούςΔιοικήσεις που θα βλέπω μήνα με τον μήνα ότι πέφτουν εκτός προϋπολογισμού, καλό είναι να γνωρίζουν ότι δεν θα συνεχίσουν».

Επίσης  προανήγγειλε σοβαρές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα δώσουν ταχύτητα στη λειτουργία του δημοσίου συστήματος Υγείας της χώρας μας, αλλά χωρίς να υπάρξει η παραμικρή μείωση στον συνολικό αριθμό των υφισταμένων νοσηλευτικών μονάδων του ΕΣΥ.

Τέλος  σημείωσε ότι σε έναν χρόνο θα έχουμε τα στοιχεία για την μείωση της αναμονής των χειρουργικών ασθενών, εξαιτίας της εφαρμογής της ηλεκτρονικής ενιαίας λίστας χειρουργείων. «Σε δύο χρόνια θα έχουν βελτιωθεί δραστικά οι υποδομές του ΕΣΥ, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει στο συκώτι σας όταν κόψετε το αλκοόλ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» κέρδισε Gold Βραβείο στα Event Awards 2023 τραβώντας… κουπί με την Τριήρη «ΟΛΥΜΠΙΑΣ»

Καρκίνος του δέρματος: Ποιοι ιοί ευθύνονται –Πως μπορούμε να προφυλαχτούμε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:57