search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:30
MENU CLOSE

Ξενοδοχεία: Συνεχίζεται το μπαράζ επενδύσεων σε Αθήνα και Πειραιά

17.01.2024 10:40
hilton171

Η επενδυτική «άνοιξη» που γνωρίζει εδώ και αρκετά χρόνια η ξενοδοχειακή αγορά στη χώρα μας φαίνεται πώς θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και το 2024.

Μερικά από τα πλέον γνωστά brands του κλάδου φιλοξενίας παγκοσμίως ετοιμάζονται να λειτουργήσουν νέα ξενοδοχεία τόσο σε Αθήνα και Πειραιά όσο και σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Κάποιες από αυτές τις διεθνείς αλυσίδες έχουν ήδη ένα σεβαστό αριθμό ξενοδοχείων στην ελληνική αγορά ενώ κάποιες άλλες ετοιμάζουν την πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας.

Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις τα καταλύματα βρίσκονται στις ανώτερες κατηγορίες δηλαδή είναι τετράστερα ή πεντάστερα ενώ δεν λείπουν και ξενοδοχεία που η πολυτέλεια και οι παροχές ξεπερνούν ακόμα και αυτές τις διαβαθμίσεις.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελεί η ανακατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος που φιλοξενούσε μέχρι πρόσφατα το ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας, μια επένδυση ύψους 130 εκατ. ευρώ.

Ο νέος αυτός προορισμός που πλέον θα μετονομαστεί σε Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences (brands που ανήκουν στον όμιλο Hilton) θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες, καθώς και 50 πολυτελείς κατοικίες. Αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό στο τέλος του 2024.

Σημαντική προσθήκη στον ξενοδοχειακό χάρτη της Αθήνας θα αποτελέσει και το νέο Radisson Red Mitropoleos Square Athens, ένα σύγχρονο ξενοδοχείο 112 δωματίων το οποίο δημιουργείται από τη συνένωση δύο υφιστάμενων γραφειακών κτιρίων. Η Radisson μάλιστα θα ανοίξει και νέο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνα μέσα στο 2024 το Radisson Theatrou Square, στην πλατεία Θεάτρου.

Επίσης του χρόνου το Φθινόπωρο πρόκειται να ανοίξει ξανά τo ιστορικό «Πεντελικόν» της Κηφισιάς, που παρέμενε κλειστό για χρόνια,, μετά από εκτενή ανακαίνιση ύψους 18 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο θα μετατραπεί σε «Pentelikon Athens», της συλλογής Curio της Hilton. Στα 117 δωμάτια, θα περιλαμβάνονται 13 κομψές σουίτες, ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, τέσσερις αίθουσες περιποίησης σπα και μια εσωτερική και εξωτερική πισίνα.

Επιστρέφοντας στο κέντρο της Πρωτεύουσας, αναμένεται να προστεθεί και ένα ακόμα ξενοδοχείο της αλυσίδας Aria, το Aria Boutique Hotel που βρίσκεται στην οδό Ανδριανού στο Θησείο.

Το νέο αυτό boutique ξενοδοχείο, με στοιχεία νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, στεγάζεται σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο και θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στις αρχές του 2024.

Διαθέτει 12 πολυτελείς σουίτες, συμπεριλαμβανομένης μίας Spa Suite με θέα την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά, το Θησείο και το Αστεροσκοπείο. Ακόμη, το ξενοδοχείο διαθέτει εσωτερική αυλή, wine bar και εστιατόριο.

Μπαράζ επενδύσεων και στον Πειραιά

Νωρίτερα την άνοιξη θα ανοίξει στο Μικρολίμανο το Hampton by Hilton Piraeus, που θα βρίσκεται στην Καστέλλα, κοντά στη μαρίνα του Μικρολίμανου με θέα στο λιμάνι. Μετά από την ανακαίνιση ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ θα προσφέρει πολυτελή δωμάτια, τέσσερις αίθουσες συσκέψεων και μια εξωτερική πισίνα με θέα στον Πειραιά και την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Οι επενδύσεις πραγματοποιούνται από τον όμιλο SCD.

Ο όμιλος Santikos Collection ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ανέλαβε τη διαχείριση του ξενοδοχείου «Τwin», που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 14 και Καραολή & Δημητρίου. Το ξενοδοχείο που ανήκει στη Hellenic Properties διαθέτει 33 δωμάτια. Η Santikos διαθέτει ακόμη ένα boutique ξενοδοχείο στην Καστέλα, το The Alex, με 34 δωμάτια και σουίτες.

Το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου, πρόκειται να ανοίξει και το πρώτο ξενοδοχείων του ομίλου Mitsis Hotels στον Πειραιά. Το Mitsis N’U Piraeus Port είναι ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων που βρίσκεται ακριβώς στο λιμάνι του Πειραιά, μόλις 100 μέτρα μακριά από την πύλη Ε7. Tο ξενοδοχείο διαθέτει 101 δωμάτια και σουίτες, all day εστιατόριο και μπαρ. Το συγκεκριμένο κτήριο στην οδό Αριστείδου στέγαζε το παλιό εργοστάσιο του Μεταξά.

Πολύ κοντά λειτουργεί υπό τη διαχείριση της Tresor Hospitality και το ξενοδοχείο Τhe Port Square Hotel, που διαθέτει 53 δωμάτια.

Ο όμιλος SCD του Θεόδωρου Δουζόγλου έχει ανακοινώσει το άνοιγμα νέου ξενοδοχείου στον Πειραιά την Άνοιξη του 2024, φέροντας στην πόλη για πρώτη φορά διεθνές brand. Πρόκειται για το Hampton by Hilton Piraeus Μικρολίμανο που βρίσκεται στην Καστέλλα, κοντά στη μαρίνα του Μικρολίμανου με θέα στο λιμάνι. Μετά από την ανακαίνιση ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στην οποία θα προχωρήσει ο όμιλος SCD, το Hampton by Hilton Piraeus Μικρολίμανο θα προσφέρει εκτός από δωμάτια και σουίτες και τέσσερις αίθουσες συσκέψεων συνολικής επιφάνειας 120 τετραγωνικών μέτρων και μια εξωτερική πισίνα με θέα στον Πειραιά και την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Διαβάστε επίσης:

Συγχώνευση έξι εταιρειών υπό την Streem Global

Από 4,25% έως 4,6% το εύρος επιτοκίου για το 5ετές ομόλογο της Autohellas

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Προχωράει η διαδικασία για την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο Αθηνών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09