search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:00
MENU CLOSE

Greek Mafia: Στον εισαγγελέα οι ύποπτοι για τις δολοφονίες Ρουμπέτη, Σκαφτούρου – Μία ακόμη σύλληψη και πέντε ταυτοποιήσεις – Ποιους ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ (videos)

18.01.2024 09:21
skaftouros

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Greek Mafia μετά την εκτέλεση Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο, καθώς μετά τη συγκεκριμένη ενέδρα θανάτου άνοιξαν στόματα στον κόσμο της νύχτας με τις αρχές να προχωρούν σε συλλήψεις και ταυτοποιήσεις εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Το μεσημέρι αναμένεται να μεταχθούν στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθεντες για τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη, την ώρα που αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Πρόκειται για δύο άτομα με καταγωγή από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ηλικίας 29 και 39 ετών.

Πέντε ταυτοποιήσεις

Πέρα από τους δύο συλληφθέντες, έχουν ταυτοποιηθεί δύο άτομα που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, ένα άτομο που βρίσκεται στις φυλακές Λάρισας και ακόμη ένα άτομο το οποίο είναι έγκλειστο στις φυλακές στο Μαυροβούνιο. Επίσης αναζητείται ακόμα ένας στην Ελλάδα.

Και τρίτη σύλληψη

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το OPEN, έγινε νέα επιχείρηση της αστυνομίας σε σπίτια υπόπτων, όπου εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έγινε μία ακόμη σύλληψη ατόμου το οποίο δεν εμπλέκεται στις δολοφονίες, απλά βρέθηκε στις κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν για τους άλλους και είχε στην κατοχή του γεμιστήρες από καλάσνικοφ. Η σύλληψη του είναι για τον νόμο περί όπλων.

Ένας Έλληνας, ένας Αλβανός και ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ήταν τα πρόσωπα που ερευνήθηκαν, όλοι τους ύποπτοι για εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου.

Κατά τις ίδιες πηγές, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν τα παραπάνω άτομα είναι μέλη εγκληματικής ομάδας ή αν δρουν αυτόνομα.

Η δολοφονία Σκαφτούρου

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δολοφονηθεί τον Απρίλιο του 2022 με τους εκτελεστές του 55χρονου να του αφαιρούν τη ζωή με 15 σφαίρες. Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 55χρονος, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά την 22χρονη κόρη του αλλά και ο 45χρονος συμπέθερός του.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείτο ένας από τους τελευταίους «παλιούς» της «Greek Mafia», με βαρύ βιογραφικό, καθώς είχε απασχολήσει τις αρχές για σοβαρά αδικήματα, όπως για εμπλοκή σε ανθρωποκτονία, στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομα του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφίες με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας, για εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Η δολοφονία Ρουμπέτη

Η διπλή δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη και του Διονύση Μουζακίτη έγινε τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό.

Οι δράστες επέβαιναν σε μαύρο τζιπ και πυροβόλησαν και σκότωσαν τα δύο θύματα έξω από το γκαράζ του σπιτιού τους στον Κορυδαλλό.

Σε βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας από υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη στο γκαράζ του σπιτιού του θύματος φαίνονταν οι εκτελεστές μέσα σε ένα λεπτό να εκτελούν τους δύο άνδρες.

Διαβάστε επίσης:

«Φουντώνουν» οι αντιδράσεις για τα ιδιωτικά ΑΕΙ – Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια, υπό κατάληψη δεκάδες σχολές

Σέρρες: Συναγερμός για κρούσμα αφρικανικής πανώλης σε νεκρό αγριογούρουνο

Νέο Ηράκλειο: Συμμορία 20 ανηλίκων λήστεψε και ξυλοκόπησε άγρια δύο 17χρονους (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:59