search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 00:40
MENU CLOSE

Greek Mafia: Συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη και για την απόπειρα κατά Μαυρόπουλου στην Πιερία

17.01.2024 22:11
skaftouros-roumpetis-63

Σε συλλήψεις για τις δολοφονίες του Γ. Σκαφτούρου και του Β. Ρουμπέτη καθώς και για μια απόπειρα δολοφονίας που είχε γίνει στην Πιερία προχώρησε η ΕΛΑΣ και η συγκεκριμένα η Ασφάλεια Αττικής.

Πρόκειται για σπάνιες συλλήψεις της αστυνομίας για συμβόλαια θανάτου μεταξύ μελών του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δυο αλλοδαποί από την πρώην Σοβιετική Ένωση ενώ από την ομάδα των εκτελεστών, έχουν ταυτοποιηθεί πέντε άτομα: Οι δύο που συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα και τρεις ακόμα, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται στις ελληνικές φυλακές για άλλα αδικήματα, ενώ οι άλλοι δύο έχουν διαφύγει κατά πληροφορίες στο εξωτερικό. Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Αττικής, όπου ανακρίνονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας από τους δύο είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Σκαφτούρος 55, γνωστός και ως «θείος Τζο» στον χώρο της Greek Mafia, δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2022 στο εξοχικό σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας

Ο Βασίλης Ρουμπέτης, μαζί με τον Διονύση Μουζακίτη, δολοφονήθηκαν τον Ιούνιο του 2023 στον Πειραιά, έξω από το σπίτι του Ρουμπέτη, ενώ η συγκεκριμένη επίθεση έχει πολλές ομοιότητες με την πρόσφατη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο, κάτι που βάζει σε σκέψεις τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, αλλά μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε βρεθεί κάποιο στοιχείο που να συνδέει τις δύο δολοφονικές επιθέσεις.

Ειδικότερα, όπως και ο Ζαμπούνης, ο Ρουμπέτης δολοφονήθηκε επίσης μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του, με καταιγισμό πυρών από καλάσνικοφ, (πάνω από 40 σφαίρες), ενώ τον Μουζακίτη οι εκτελεστές τον ακολούθησαν καθώς προσπαθούσε να καλυφθεί τραυματισμένος και τον αποτελείωσαν με χαριστική βολή. Αμέσως μετά οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε καμένο, στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Οι έρευνες της ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Όπως αναφέρουν πηγές από την αστυνομία πρόκειται για τους εκτελεστές των παραπάνω «συμβολαίων θανάτου» και όχι για τους ηθικούς αυτουργούς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δολοφονίες σχετίζονται με λαθρεμπόριο κυρίως τσιγάρων.

Στην Πιερία είχε γίνει απόπειρα δολοφονία κατά του Μαυρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κομβικό ρόλο στο να βρεθούν οι εκτελεστές είχε η πρόσφατη εκτέλεση του Β. Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο καθότι μετά τη συγκεκριμένη ενέδρα θανάτου άνοιξαν στόματα στον κόσμο της νύχτας.

Η δολοφονία Σκαφτούρου

Ο Γιάννης Σκαφτούρος δολοφονήθηκε ανήμερα το Πάσχα του 2022, μέσα στο εξοχικό του στη Βοιωτία, μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του.

Οι δράστες πυροβόλησαν 15 φορές με 10 από τις σφαίρες να πετυχαίνουν τον Σκαφτούρο. Οι βολίδες από καλάσνικοφ και τα σημεία στα οποία πυροβόλησαν οι εκτελεστές δείχνουν ξεκάθαρα ότι η εντολή που είχαν πάρει είναι να μην υπάρξει καμία περίπτωση να γλιτώσει από την επίθεση ο 53χρονος…

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ελαφρά και η 22χρονη κόρη του η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» αλλά κι ο 45χρονος συμπέθερός του.

Διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό

Τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό άγνωστοι που επέβαιναν σε μαύρο αυτοκίνητο πλησίασαν μια πολυκατοικία και γάζωσαν με καλάσνικοφ το αυτοκίνητο που βρισκόταν στην πυλωτή, με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρει ακαριαίο θάνατο.

Ο συνοδηγός κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο αιμόφυρτος και να περπατήσει λίγα μέτρα, ωστόσο οι δράστες ακολούθησαν τα ίχνη αίματος και τον αποτελείωσαν.  

Μάλιστα, σε βίντεο υπάρχουν πλάνα που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του γκαράζ και φαίνεται η στιγμή που οι δράστες πυροβολούν τον 38χρονο οδηγό του αυτοκινήτου.

Η γκαραζόπορτα άνοιγε με δυσκολία και ο συνοδηγός αναγκάστηκε να κατέβει από το αμάξι και να την ανοίξει χειροκίνητα. Αυτή ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για τους εκτελεστές, που ίσως γνώριζαν ότι ο άνδρας θα ακολουθήσει αυτά τα βήματα.

Πρώτα εμφανίστηκε ο ένας. Πλησίασε τον Διονύση Μουζακίτη που βρισκόταν στην πόρτα του γκαράζ. Τον πυροβόλησε εν ψυχρώ δύο φορές. Αμέσως, έστρεψε το καλάζνικοφ στον οδηγό που είχε μισανοίξει το παράθυρο της θωρακισμένης Mercedes. Του έριξε δύο βολές και με την άκρη του ματιού του και αντιλήφθηκε ότι ο άνδρας που ήταν μέσα στο γκαράζ είχε συρθεί αιμόφυρτος προς την αποθήκη. Τον ακολούθησε για να τον αποτελειώσει.

Τότε εμφανίστηκε και ο δεύτερος εκτελεστής, ο οποίος ανέλαβε τον οδηγό. Τον εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση αναπνοής. Έβαλε το όπλο μέσα από το παράθυρο και του άνοιξε την πόρτα. O Βασίλης Ρουμπέτης παρά τα τραύματα αντιστάθηκε και προσπάθησε να κλείσει την πόρτα του τζιπ και να φύγει από το σημείο. Τότε οι δύο εκτελεστές του άνοιξαν ξανά την πόρτα και άρχισαν να τον γαζώνουν.

Μόλις το αυτοκίνητο άρχισε να τσουλάει προς τα πίσω, κατάλαβαν ότι είναι νεκρός και εξαφανίστηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Ζευγολατιό: Tρένο παρέσυρε και σκότωσε πεζό

«Διπολικός ο καιρός»: Ανοιξιάτικο διήμερο με θερμοκρασία έως και 22 βαθμούς και στο καπάκι…χιόνια

Ενδοοικογενειακή βία: «Ήθελε να με βιάσει, με μαχαίρωσε στον λαιμό» – Συγκλονίζει η ιστορία της Μάγιας για το πώς κατάφερε να γλιτώσει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 00:40