search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:15
MENU CLOSE

Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ: Σαν σήμερα παντρεύονται – Ο «παραμυθένιος» γάμος και ο πρώτος καβγάς πριν τη δεξίωση (Videos)

18.01.2024 09:36
aliki-dimitsis-gamos-new

Σαν σήμερα πριν από 59 χρόνια, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, το πιο λαμπερό ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας, με τους δυο τους να ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας αγάπης, πίστης και αφοσίωσης.

Εκείνη όμορφη και λαμπερή μέσα στο μακρύ ολόλευκο νυφικό της και εκείνος γοητευτικός μέσα σε ένα μαύρο σμόκιν. Ένας θυελλώδης έρωτας ανάμεσα σε δυο σταρ της εποχής, ένας γάμος… παραμυθένιος ανάμεσα σε δυο πρωταγωνιστές που το κοινό λαχταρούσε να δει μαζί, μεταφέροντας στην αληθινή ζωή το «happy end» που παρακολουθούσε στις ταινίες.

Ο γάμος τελέστηκε ημέρα Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου του 1965, που το θέατρο δεν λειτουργούσε, σε ένα γραφικό εκκλησάκι, στον Άγιο Νικόλαο, στους Δελφούς. Κουμπάροι τους ήταν ο θεατρικός επιχειρηματίας Τάκης Μακρίδης και οι κινηματογραφικοί παραγωγοί Δαμασκηνός και Μιχαηλίδης.

Δίπλα τους βρέθηκαν συγγενείς, συνεργάτες, φίλοι και αμέτρητοι θαυμαστές που είχαν καταφθάσει από όλα τα μέρη της Ελλάδας για να τους δουν από κοντά στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους, ενώ δεκάδες φωτογράφοι έδιναν σκληρή μάχη ώστε να μην τους ξεφύγει κλικ…

«Εις τον ιερόν ναόν του Αγίου Νικολάου των Δελφών ετελέσθησαν χθες το απόγευμα οι γάμοι του καλλιτεχνικού ζεύγους Αλίκης Βουγιουκλάκη-Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Το μυστήριον ετελέσθη υπό του Επισκόπου Θαυμακού Χρυσοστόμου και τους νυμφικούς στεφάνους αντήλλαξαν οι κινηματογραφικοί παραγωγοί κ.κ. Δαμασκηνός και Μιχαηλίδης, μετά του θεατρικού επιχειρηματίου κ. Δ. Μακρίδη. Παρευρεύθησαν περί τους 200 προσκεκλημένοι εκ της πρωτευούσης και μεγάλος αριθμός κατοίκων της περιοχής. Το νεόνυμφον ζεύγος κατέλυσεν εις το εκεί ξενοδοχείον Βουζά, όπου και παρετέθη δείπνον. Εις την φωτογραφά οι δυο καλλιτέχνες κατά την ώρα του γάμου των» έγραφε η εφημερίδα «Καθημερινή» της εποχής.

Ένας γάμος… παραμυθένιος!

Ο γάμος της Αλίκης και του Δημήτρη ήταν, ίσως, η πιο πολυφωτογραφημένη γαμήλια τελετή της δεκαετίας, ενώ ακολούθησε δεξίωση στο ξενοδοχείο του Βουζά.

Ωστόσο, όπως λέγεται, ο έγγαμος βίος του ζευγαριού ξεκίνησε με έναν καβγά. Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, ο Παπαμιχαήλ θα χόρευε ζεϊμπέκικο και κατόπιν, έναν μπάλο με τη γυναίκα του…

Τα ευτράπελα πριν τον γάμο

Πολλά έχουν ειπωθεί για τον γάμο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ με τα περισσότερα από αυτά να μη βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Λέγεται, για παράδειγμα, ότι στη διαδρομή προς τους Δελφούς, στην εθνική οδό, η Βουγιουκλάκη ήταν αμίλητη, ενώ είχε εκμυστηρευτεί σε επιστήθιο φίλο της ότι είχε ενδοιασμούς γι’ αυτόν τον γάμο.

Είχε ακουστεί, επίσης, ότι λίγο πριν από τα διόδια της εθνικής οδού, όταν ο Παπαμιχαήλ οδηγούσε την Τζάγκουαρ της Αλίκης, έπαθαν λάστιχο και βρέθηκαν σε ένα χωράφι.

Πολλά χρόνια αργότερα, ειπώθηκε ότι εκείνη την πρώτη νύχτα, σε εκείνον τον πρώτο καβγά, η σταρ του κινηματογράφου υπέστη βία από τον λίγων λεπτών σύζυγό της.

Ο προσωπικός φωτογράφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Κλεισθένης Δασκαλάκος, είχε δημοσιεύσει στο Instagram ένα αδημοσίευτο βίντεο από τον γάμο της μεγάλης σταρ στους Δελφούς.

«Αδημοσίευτο βίντεο από τον γάμο της Αλίκης με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στους Δελφούς στις 18 Ιανουαρίου του 1965. Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο ντυμένη με ένα υπέροχο νυφικό σε σχέδιο Givenchy και συνοδευόμενη από την οικογένειά της και εκατοντάδες θαυμαστές και ντόπιους κατοίκους, κατευθύνεται από την πλατεία των Δελφών προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου την περιμένει ο γαμπρός. Ο λαμπερότερος γάμος της εποχής με τον Τύπο να χύνει άφθονο μελάνι και τις φωτογραφίες να εξακολουθούν μέχρι σήμερα να προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελώντας μέρος μιας χρυσής καλλιτεχνικής εποχής γεμάτη με αστέρια λουσμένα στο φως, το ταλέντο και την ακτινοβολία» αναφέρεται στη λεζάντα.

Η πρόταση γάμου στη σκηνή 

Η Αλίκη και ο Δημήτρης ήρθαν πιο κοντά στα ρομαντικά στενάκια της Ρώμης όπου βρίσκονταν για τα γυρίσματα της ταινίας «Μοντέρνα Σταχτοπούτα». Ο σεναριακός έρωτας των πρωταγωνιστών μεταφέρεται σητν αληθινή ζωή, ενώ λέγεται ότι στην τελεταία σκηνή, το φιλί τους ήταν αληθινό με τον σκηνοθέτη να φωνάζει «Στοπ, ήταν τέλειο» και εκείνους να μη σταματούν.

Ο έρωτάς τους, ωστόσο, ήταν κρυφός, καθώς ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ διατηρούσε ακόμα σχέση με τη σπουδαία Δέσπω Διαμαντίδου η οποία έμαθε από τα δημοσιεύματα για τη σχέση των δυο ηθοποιών. Αξιοπρεπής καθώς ήταν, η Δέσπω Διαμαντίδου διαχειρίστηκε την κατάσταση με ωριμότητα και σύνεση ώστε να μη δώσει δικαιώματα.

Μετά την ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» οι δυο τους είναι επιτέλους ζευγάρι και το βράδυ που κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Κολόμπο», ο Δημήτρης κάνει πρόταση γάμου στην Αλίκη, πετώντας το δαχτυλίδι στη σκηνή.

«Γυρνάνε από τη Ρώμη, που είχαν πάει για την “Μοντέρνα Σταχτοπούτα”, της περνάει δαχτυλίδι στην σκηνή, το μαθαίνει η Δέσπω Διαμαντίδου, δεν είχαν χωρίσει ακόμη και έκανε υπομονή για να τελειώσει η σεζόν και να φύγει» είχε διηγηθεί ο Μάκης Δελαπόρτας στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ.

Το διαζύγιο

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έμειναν παντρεμένοι δέκα χρόνια. Στις 5 Ιουλίου του 1975, οι δύο ηθοποιοί πήραν διαζύγιο επισήμως, λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων, έχοντας φέρει στη ζωή τον γιο τους, Γιάννη. Ωστόσο, συνέχισαν την καλλιτεχνική τους συνεργασία στο θέατρο «Αλίκη» στο πλαίσιο της παράστασης «Ωραία μου κυρία», σε σκηνοθεσία του Παπαμιχαήλ.

«Ήταν σκληρή περίοδος γιατί είδα και σκληρά πράγματα μέσα στο σπίτι. Όταν είσαι 5 με 6 χρονών και βλέπεις τους γονείς σου να πιάνονται στα χέρια, είναι κάποια πράγματα που σου μένουν χαραγμένα στη μνήμη. Σου μένει ένα τραύμα και το κουβαλάς αυτό. Η Αλίκη με τον Δημήτρη, μία τσακωνόντουσαν και μία ήταν πάλι μαζί. Έζησα και ωραίες στιγμές, δεν ήταν μόνο οι τσακωμοί. Έζησα και περιοδείες μαζί τους» είχε πει -μεταξύ άλλων- ο γιος τους Γιάννης Παπαμιχαήλ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για τον χωρισμό των γονέων του που -όπως επισήμανε- αποτέλεσε την πιο δύσκολη περίοδο των παιδικών του χρόνων.

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Στικούδη: «Θα φοράω ό,τι θέλω και θα ζω όπως θέλω»

Τζέισον Πρίσλεϊ για τον άλλοτε συγκάτοικό του Μπραντ Πιτ: Τότε μπορούσε να περάσει πολύ καιρό χωρίς ντους

Υπό κράτηση στο αεροδρόμιο του Μονάχου ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:38