search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:39
MENU CLOSE

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο εμβολιασμός πρέπει να μεταφερθεί και στα φαρμακεία – Δεν θα γίνεται ανεξέλεγκτα

19.01.2024 11:53
adonis_georgiadis_new

Την ανάγκη να μεταφερθεί η εμβολιαστική επιχείρηση για τον κορωνοϊό στα φαρμακεία επεσήμανε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τους ιατρικούς συλλόγους που αντιδρούν.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε 12.000 φαρμακεία έξω από αυτή τη διαδικασία», ανέφερε και διευκρίνισε ότι πρέπει να υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα. «Έχω ήδη ζητήσει από τον ΠΟΥ πώς θα γίνονται οι εμβολιασμοί στα φαρμακεία, υπάρχουν πρωτόκολλα και εκπαιδεύονται για την περίπτωση που δεν πάει κάτι καλά. Δεν είπαμε ότι θα γίνεται ανεξέλεγκτα», είπε για να προσθέσει πως πρώτα θα υπάρξει συμφωνία για τα πρωτόκολλα και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία, καθώς η ασφάλεια των ανθρώπων είναι το πρωτεύον.

Ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Αθηνάς Λινού από τον ΣΥΡΙΖΑ,ανέφερε πως έχει μιλήσει ήδη με τους κ.κ. Εξαδάκτυλο και Πατούλη, καθώς τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τους γιατρούς, οι οποίοι είναι εκείνοι που μπορούν να πείσουν τους ασθενείς να εμβολιαστούν. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του είπε πως σε πάνω από 14 χώρες, τα φαρμακεία συμμετέχουν κατά του covid.

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζει την κυβερνητική πρόταση η Αθηνά Λινού, υπογραμμίζοντας πως απαιτείται εκτενής μελέτη. «Ο γιατρός θα μπορέσει να αντιδράσει αμέσως, πιθανώς ο φαρμακοποιός αν εκπαιδευτεί, να μπορεί κι αυτός. Δε λέω ούτε ναι, ούτε όχι, θέλει μελέτη», είπε. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέρριψε παράλληλα, τους ισχυρισμούς ότι παρατηρείται μείωση των εμβολιασμών, λέγοντας ότι ενώ πέρυσι, μέχρι αυτή την ημερομηνία είχαν γίνει 120.000 αναμνηστικές δόσεις, φέτος έγιναν 264.000 και έχουν κλειστεί 40.000 ραντεβού.  

«Πρέπει να φύγουμε από τη λογική του πόσες δόσεις έχουμε κάνει, ο ιός μεταλλάσσεται και δεν μας καλύπτει από τις μεταλλάξεις, σαν εποχικό εμβόλιο θα πρέπει να το κάνουμε κάθε χρόνο», ανέφερε ο υπουργός Υγείας. 

Διαβάστε επίσης:

Νικήτας Κακλαμάνης για ομόφυλα ζευγάρια: «Όποιος δεν ψηφίζει, παραιτείται» (video)

Νίκος Ταχιάος: Δεν σταματούν οι εργασίες για το Μετρό στα Εξάρχεια

Μητσοτάκης σε Bloomberg: Στο επόμενο υπουργικό το ν/σ για τα ομόφυλα – Ελκυστική για επενδύσεις η Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:37