search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:28
MENU CLOSE

Φέρνουν ιδιωτικά καρυδότσουφλα και αφήνουν στη θύελλα τις δημόσιες ναυαρχίδες

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2317
18/1/2024
19.01.2024 12:25
5282197

Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει το νομοσχέδιο που θα επιτρέψει την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ στη χώρα μας, υποστηρίζοντας ότι στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνονται και μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, μια από τις «ναυαρχίδες» των δημοσίων ΑΕΙ της χώρας αποκαλύπτει τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με στοιχεία που παρουσίασε το Συμβούλιο Διοίκησης Ιδρύματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο προϋπολογισμός του κατά την τελευταία δεκαπενταετία μειώθηκε κατά 63,6%, το καθηγητικό προσωπικό μειώθηκε κατά 36% και το λοιπό προσωπικό μειώθηκε κατά 1,6%, ενώ οι φοιτητές του ιδρύματος έχουν αυξηθεί κατά 20,7%.

Μάλιστα, το Συμβούλιο υπογραμμίζει ότι «ο δραματικά συρρικνωμένος προϋπολογισμός οδηγεί αναπόφευκτα σε αδυναμία συντήρησης και εκσυγχρονισμού των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και κτηριακών υποδομών του ΕΜΠ, οι οποίες υποβαθμίζονται με ραγδαίο ρυθμό» και ότι το «πακέτο» των προβλημάτων «καθιστά προβληματική (αν όχι αδύνατη) την παροχή ποιοτικού εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου».

Αντίστοιχα είναι τα στοιχεία και για τα υπόλοιπα δημόσια ΑΕΙ της χώρας, οπότε η κυβέρνηση μάλλον θα πρέπει να κάνει περισσότερα για να πείσει ότι όντως ενδιαφέρεται για τη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση

Μητσοτάκης στο CNN: Κερδίσαμε τις εκλογές γιατί καταφέραμε να διαχειριστούμε το μεταναστευτικό

ΣΥΡΙΖΑ για Ευρωκοινοβούλιο: Το πόρισμα – κόλαφος θα αφαιρέσει από τον Μητσοτάκη το τελευταίο «φύλλο συκής»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:27