search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:40
MENU CLOSE

Σεισμοί στην Άμφισσα: Εκατοντάδες οι δονήσεις, οι κάτοικοι φοβούνται για πρόδρομα φαινόμενα ισχυρού χτυπήματος 

19.01.2024 14:48
Untitled design

Κραυγή αγωνίας εκφράζουν οι κάτοικοι της Άμφισσας και της ευρύτερης αυτής περιοχής της Φωκίδας απ’ τους εκατοντάδες συνεχόμενους σεισμούς, έως 3 ρίχτερ που ταρακουνανε από τις 5 Ιανουαρίου τον τόπο.

Μόνο το τελευταίο διήμερο σημειώθηκαν 44 μόνο σεισμοί, με αποτέλεσμα η ανησυχία να φουντώνει.

Η περιοχή που οριοθετείται τρόπον τινά, από την Άμφισσα, την Αράχωβα, το  Γαλαξίδι και το Μοναστηράκι, στο απώτερο και το πρόσφατο παρελθόν, έχει δοκιμαστεί από ισχυρούς σεισμούς.

Με αυτό το δεδομένο η αγωνία δεν είναι αβάσιμη, αντίθετα πολύ δικαιολογημένη, σημειώνουν πολίτες της περιοχής της Άμφισσας, που πήραν την πρωτοβουλία να ενημερώσουν για την παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα και τους φόβους που αυτή προκαλεί.

«Η Άμφισσα βρίσκεται στη δίνη μιας σεισμικής διέγερσης. Ταυτόχρονα η περιοχή έχει πολλά υποστεί από την αδιαφορία και την απρονοησία των κρατούντων σε πυρκαγιές, δυο φορές κάψιμο μεγάλου μέρους του Ελαιώνα της Άμφισσας κ.λπ. οπότε οι πολίτες δικαιολογημένα ανησυχούν» λένε άνθρωποι, που βιώνουν τη δυσάρεστη εμπειρία.

Τονίζουν δε ότι «απαιτείται άμεσα με επιτόπια μετάβαση επιστημονικής ομάδας, η διερεύνηση της εξελισσόμενης σεισμικής ακολουθίας, μήπως οι μικροσεισμοί αποτελούν πρόδρομα φαινόμενα κάποιου ισχυρού, ενδεχόμενο που όλοι απεύχονται », ενώ σημειώνουν την ανάγκη “να είναι όσο γίνεται προετοιμασμένη η κοινότητα. Η μη καταγραφή και το ‘‘θάψιμο’’ του φαινομένου και της ανησυχίας που ενσπείρει στους πολίτες, στα μ.κ.δ. πέραν των κινδύνων, αποτελεί και ύψιστο δείγμα ανευθυνότητας σε μια δύσκολη συγκυρία».

Διαβάστε επίσης:

Μεσολόγγι – Συγκλονιστική έκκληση της αδελφής του Μπάμπη για να βρεθεί η σορός – «Σας παρακαλώ, μιλήστε»

Μέγαρα: Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη πήρε ο 23χρονος που ξυλοκόπησε βάναυσα τον 4χρονο (videos)

Έκτακτο δελτίο καιρού: 10 βαθμούς πέφτει η θερμοκρασία – Πού θα χιονίσει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:32