search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 03:56
MENU CLOSE

Σπέτσες: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή του business trip και του Power Point 

19.01.2024 14:25
spetses

Είναι από τις λίγες φορές που μια συνεδρίαση εκτός των τειχών μιας κοινοβουλευτικής ομάδας ενός κόμματος προκαλεί τόσες συζητήσεις, αντιπαραθέσεις, αλλά και το ζωηρό ενδιαφέρον όλων των τηλεοπτικών εκπομπών και όχι μόνο των πολιτικών δελτίων ειδήσεων. Ο λόγος για την τριήμερη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Σπέτσες στο εξοχικό του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη.

Ακόμα και σήμερα οι βουλευτές του ΣYΡIZA που έχουν φτάσει στις Σπέτσες αντιμετωπίζονται από ορισμένους λες και έχουν δει εξωγήινους στην Σπέτσες.

Από την μέρα που ο κ. Κασσελάκης ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του υπήρξαν πολλά σχόλια εντός και εκτός του κόμματος, πολλές φορές μίζερα και αγκυλωμένα σε μία πραγματικότητα που θα μπορούσε να ισχύει για ένα αριστερό και κεντροαριστερό κόμμα  τη δεκαετία του 50 και του 60. Και όλα αυτά τα σχόλια  τον ανάγκασαν να δηλώσει την ίδια μέρα που εστάλη το e-mail στους βουλευτές, δηλαδή στις 4 Ιανουαρίου,  μέσω των  προσωπικών  του λογαριασμών  στα social media ότι γνωρίζει πως  πολλά από αυτά που κάνει  είναι ασυνήθιστα στην ελληνική πολιτική σκηνή ωστόσο θα συνεχίσει να τα κάνει  αρνούμενος “τα συντηρητικά στερεότυπα της Δεξιάς και το  bullying των ΜΜΕ.

Και η αλήθεια είναι αυτή γιατί ο κ. Κασσελάκης ακόμα και όταν ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ελάχιστοι  τον γνώριζαν βγήκε με παρρησία και έκανε κάτι που σπανίως κάνει Έλληνας πολιτικός. Δήλωσε ποιος είναι, από που έρχεται, ποιο είναι το επάγγελμα του, ποια είναι η  οικονομική του κατάσταση , ποιες οι σεξουαλικές του επιλογές. Δεν κρύφτηκε από κανέναν και ζήτησε την ψήφο παραθέτοντας όλα τα δεδομένα. Και την πήρε με μεγάλη πλειοψηφία και με το σύνθημα Στέφανε άλλαξε τα όλα.

Ο κ. Κασελάκης λοιπόν ως  επιτυχημένος επιχειρηματίας στις Ηνωμένες Πολιτείες θέλησε να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ και  έκανε αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη εδώ και πολύ καιρό σε ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία. Ενέταξε δηλαδή τον τεχνοκρατισμό στην λειτουργία του κόμματος. Λέξη και λογική που μέχρι πρότινος μάλλον ήταν απαγορευμένη στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δήλωσε χθες και ο βουλευτής του κόμματος  Χάρης Μουμουλάκης στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό στο κόμμα μας. Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιακής επανάστασης ο τεχνοκρατισμός είναι αναγκαία συνθήκη για να δουλέψουμε σύγχρονα και να πάμε μπροστά.

Και ο κ. Κασελάκης προχωρώντας ένα βήμα ακόμα έκανε αυτό που κάνουν μεγάλες, επιτυχημένες πολυεθνικές εταιρίες το λεγόμενο business trip. Ένα ταξίδι εργασίας δηλαδή  όπου οι τομεάρχες πρέπει να έχουν έτοιμες και σε PowerPoint τις επικείμενες δράσεις του τομέα τους και οι βουλευτές τις προτάσεις τους για το πως πρέπει να λειτουργήσει  και να δράσει το κόμμα το επόμενο διάστημα.

Και όλα αυτά να γίνουν σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον που δίνει τη δυνατότητα και γωνίες στις σχέσεις των βουλευτών να λειανθούν και ουσιαστική δουλειά και διάλογος να πραγματοποιηθεί  και προτάσεις να ακουστούν και μια ομαδική πορεία για την επόμενη περίοδο να χαραχθεί και οι βουλευτές να έχουν μια πιο καθαρή εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να λειτουργούν στα social media την εποχή των νέων ψηφιακών επικοινωνιών.

Στο άκουσμα του PowerPoint  γράφτηκαν εκατοντάδες αιχμηρά σχόλια για το αν γνωρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να το χειρίζονται και για το αν όλα αυτά είναι μία αριστερή λειτουργία κόμματος. Τέτοιες προσεγγίσεις όμως είτε ακουμπούν στο βαλκανικό επαρχιωτισμό κάποιων είτε έγιναν  επί τούτου για να ναρκοθετηθεί εξαρχής η πρωτοβουλία του κ.Κασσελάκη.

Γιατί κανείς δεν ενοχλήθηκε από το Power Point του Άκη Σκέρτσου με το οποίο παρουσίασε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Επιπλέον πολλοί που στον ΣυΡιζΑ βρίσκονται ακόμα στην εποχή των διαχωριστικών γραμμών του εμφυλίου και στην λογική των απαγορευμένων για την αριστερά περιοχών που είναι μόνο για τους πλούσιους, τους κεφαλαιοκράτες και τους εκπροσώπους της δεξιάς άρχισαν να γκρινιάζουν γιατί πρέπει η συνεδρίαση να γίνει στις κοσμοπολίτικες Σπέτσες.

Και επειδή ο κ. Κασσελάκης γνώριζε  εκ των προτέρων ότι θα ξεκινήσει και αυτή  η μουρμούρα επέλεξε  τις Σπέτσες όχι μόνο γιατί είναι το εξοχικό του εκεί αλλά και για να σπάσει και αυτό το ταμπού για το κόμμα του.

Άλλωστε τα περισσότερα σχόλια  ακόμα και σήμερα σε social media και όχι μόνο αναφέρονται στην επιλογή των Σπετσών και στο αν μπορούν ή  πρέπει οι Συριζαίοι να εργάζονται σε ένα τέτοιο κοσμοπολίτικο νησί. Λογικές προηγούμενων δεκαετιών που φυσικά όλος ο προηγούμενος βίος και η πολιτεία του ΣΥΡΙΖΑ βοήθησαν  στο να αναπτυχθούν και στο να επικρατούν.  

Στα προηγούμενα χρόνια την λογική του άβατου την είχε σπάσει ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν το ΠΑΣΟΚ στα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης του συνεδρίαζε επί μία βδομάδα στον Αστέρα της Βουλιαγμένης με αστακούς και καραβίδες είτε στο κοσμοπολίτικο Πεντελικό της Κηφισιάς μετά την τρίτη νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου  σε εκλογές το 1993. 

Και παρά τις προτροπές και τις συμβουλές από διάφορους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ  να αναθεωρήσει την απόφαση του ή τουλάχιστον να επιλέξει άλλο προορισμό για την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ο κ. Κασσελάκης παρέμεινε μέχρι τέλους σταθερός σε αυτό που είχε αποφασίσει και σε αυτά που είχε δηλώσει την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης αυτής της απόφασης

“Θα είμαστε μαζί ένα ολόκληρο τριήμερο, θα αναλύσει ο καθένας τις προτάσεις του στον τομέα του και θα χαράξουμε την κοινή μας στρατηγική. Την ώρα που τα ΜΜΕ μιλούν για «εκδρομή», εμείς θα έχουμε ένα τριήμερο εργασίας, όπως συνηθίζεται ιδιαίτερα σε άλλες χώρες και είναι μία εξαιρετικά παραγωγική και αποτελεσματική διαδικασία. Χαράσσω τον δρόμο μου χωρίς κανένα φόβο και με πολύ πάθος.”

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ταχιάος: Δεν σταματούν οι εργασίες για το Μετρό στα Εξάρχεια

Μητσοτάκης σε Bloomberg: Στο επόμενο υπουργικό το ν/σ για τα ομόφυλα – Ελκυστική για επενδύσεις η Ελλάδα

Μιχελογιαννάκης: Κόμμα σε κώμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώ τη διαγραφή μου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34