search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:52
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ – Νέο «ρήγμα» με Λινού: «Γιατί λέω όχι στην κομματική πειθαρχία»

20.01.2024 17:03
athina-linou

Νέο εσωκομματικό «ρήγμα» προκύπτει στον ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνίστρια την Αθηνά Λινού.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής Β’ Αθηνών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με άρθρο της στα «Νέα Σαββατοκύριακο» με τίτλο «Πρόταση για μυστική ψηφοφορία» παίρνει σαφείς αποστάσεις από την «κομματική πειθαρχία», την οποία ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης για το νομοσχέδιο τα ομόφυλα ζεύγαρια.

«Ας ξεκινήσουμε με τη λεγόμενη “κομματική πειθαρχία” που ιδίως για σοβαρά θέματα που απασχολούν και πολλές φορές διχάζουν τον ελληνικό λαό είναι σαφώς ενάντια στις επιταγές του Συντάγματος της Ελλάδας», σημειώνει αρχικά στο άρθρο η κυρία Λινού, για να συμπληρώσει:

«Μάλιστα το Σύνταγμα, σε περισσότερα του ενός από τα άρθρα του, ξεκαθαρίζει ότι η γνώμη και η συνείδηση του βουλευτή δεν πρέπει να υποκύπτουν σε κομματικές πιέσεις (ακόμα και του αρχηγού του κόμματος στο οποίο ανήκει) ούτε σε “ηθικές” πιέσεις, όπως π.χ. ότι ο βουλευτής εκλέχθηκε μέσω κόμματος και όχι αυτοτελώς. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτό αποτελεί σόφισμα, γιατί το κόμμα εκλέχθηκε μέσω βουλευτών και όχι αυτοτελώς. Μάλιστα, ότι “η αντικειμενοποίηση της ηθικής είναι η πεμπτουσία του φασισμού”».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Η παραφιλολογία της “κομματικής πειθαρχίας” για σοβαρά προβλήματα που ενίοτε διχάζουν τον ελληνικό λαό είναι προσβλητική για τον συνταγματικό ρόλο του βουλευτή».

Καταλήγοντας τονίζει: «Πιστεύω ότι για δύσκολα νομοσχέδια, όπως το σχεδιαζόμενο για τα ομόφυλα ζευγάρια, που διχάζουν μεγάλα στρώματα του ελληνικού λαού, πρέπει να δίνεται η δυνατότητα για μυστική ψηφοφορία των νομοσχεδίων αυτών. Είναι προφανές ότι με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται περισσότερο η συνταγματική υποχρέωση για το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση του κάθε βουλευτή και υπηρετείται καλύτερα το ελληνικό έθνος».

Διαβάστε επίσης:

Έλενα Ακρίτα: Η απάντηση στον Ιερώνυμο για τα ομόφυλα ζευγάρια – «Δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Τζώρτζια Κεφαλά – Κυριάκος Βελόπουλος: Φραστικό επεισόδιο στη Βουλή – «Είσαι μάνα εσύ;»

Πατέλης: Ο γάμος των ομόφυλων είναι, νομικά, άρρηκτα συνδεδεμένος με την υιοθεσία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:51