search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:27
MENU CLOSE

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Ερντογάν

20.01.2024 23:07
erdogan meloni

Το μεταναστευτικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης ανάμεσα στην ιταλίδα πρωθυπουργό και τον τούρκο πρόεδρο που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Κωσταντίνουπολη.

Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, η συνάντηση της Τζόρτζια Μελόνι με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διήρκεσε δυόμιση ώρες.

Κύρια θέματα συζήτησης, όπως γράφει στον ιστότοπό της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ήταν το μεταναστευτικό -ιδίως οι ροές από τη Λιβύη προς την Κάτω Ιταλία, δια της θαλάσσιας οδού- η ασφάλεια στη Μεσόγειο, οι εμπορικές συναλλαγές των δυο χωρών και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Ιταλικές πηγές αναφέρουν ότι πέρυσι μειώθηκαν κατά 56% οι θαλάσσιες ροές παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία προς την Ιταλία. Οι δυο χώρες, παράλληλα, σύμφωνα με την La Repubblica, σκοπεύουν να αυξήσουν την συνεργασία τους και σε ό,τι αφορά την Λιβύη.

Η σημερινή συνάντηση, τέλος, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης της Ρώμης, αποτέλεσε ευκαιρία για να συζητηθεί και το θέμα των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, από οικονομικής, πολιτικής και εμπορικής απόψεως.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ – «Η κυβέρνηση πρέπει να πάει σπίτι της τώρα» (Video)

Μάλια Ομπάμα: Ντεμπούτο στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Sundance

Marlena Shaw: Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια της τζαζ και της σόουλ μουσικής – Το συγκινητικό μήνυμα της κόρης της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42