search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:01
MENU CLOSE

Χαρίτσης για Βόρεια Εύβοια: «Ένα νησί μέσα στο νησί αποκομμένο από το έξω κόσμο – Να γίνουμε η φωνή των ανθρώπων της» (Video)

21.01.2024 13:57
xaritsis1

Εικόνες εγκατάλειψης μεταφέρει από την πλημμυροπαθή και πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια ο Αλέξης Χαρίτσης μετά την χθεσινή του επίσκεψη στην περιοχή με στόχο «να ακουστεί η φωνή των ανθρώπων της». Με νέο υλικό που ανάρτησε στα σόσιαλ μήντια μιλά για «ένα νησί μέσα στο νησί, αποκομμένο από τον έξω κόσμο». Στο βίντεο φαίνεται και ο πρώην βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου (αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ) πρόσφατα, ενώ τον πρόεδρο της ΚΟ της Νέας Αριστεράς συνόδευσε στην «αυτοψία» και ο εκπρόσωπος Τύπου Κωστής Καρπόζηλος.

«Η Εύβοια έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που αν ξεκινήσετε να μιλάτε για τα προβλήματά της σε τρία χρόνια θα μιλάτε ακόμη» ακούγεται να λέει κάτοικος της περιοχής στον Αλέξη Χαρίτση.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς ανέφερε:

«Μετά την Θεσσαλία, βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην πολύπαθη Βόρεια Εύβοια μια περιοχή η οποία έχει πληγεί σε τρομακτικό βαθμό από τις καταστροφές των τελευταίων χρόνων. (…). Βρισκόμαστε λοιπόν εδώ πρώτα απ’ όλα για ν’ ακούσουμε τους πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυόμισι χρόνια μετά, τις συνέπειες μιας καταστροφής η οποία δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα από το ελληνικό κράτος και από την κυβέρνηση. Είμαστε εδώ λοιπόν για να τους ακούσουμε και για να γίνουμε η φωνή τους. Φιλοδοξούμε η Νέα Αριστερά να είναι η φωνή των πολιτών, η φωνή των “αόρατων” πολλές φορές ανθρώπων της παραγωγής, του μόχθου, της βιοπάλης, οι οποίοι δεν ακούγονται από το πολιτικό σύστημα».

«Για να γίνουμε όμως η φωνή τους πρέπει πρώτα να τους ακούσουμε να αφουγκραστούμε τα προβλήματά τους και να προτείνουμε λύσεις» συμπλήρωσε ο Αλέξης Χαρίτσης προσθέτοντας ότι «η Νέα Αριστερά, θέλει με τεκμηρίωση, με σοβαρότητα και σχέδιο να προτείνει λύσεις» για το πώς η περιοχή θα προστατευθεί και θα θωρακιστεί και το «πώς οι άνθρωποι αυτοί θα αποκατασταθούν και θα αποκαταστήσουν τις παραγωγικές τους δραστηριότητες», ενώ ως επόμενο βήμα προανήγγειλε και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες.

«Θέλουμε είπε να είμαστε κοινωνικά χρήσιμοι και στη βουλή το επόμενο διάστημα θα καταθέσουμε μια σειρά από κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, θα πάρουμε μια σειρά από κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να αναδείξουμε τα προβλήματα της περιοχής. Ήδη συζητήσαμε για τα προβλήματα που έχουν να κάνουν και με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και με το οδικό δίκτυο. Ζουν μια πρωτοφανή απομόνωση οι περιοχές της Βόρειας Εύβοιας. Είναι ένα νησί μέσα στο νησί, απομονωμένο από τον έξω κόσμο. Ο παραγωγικός ιστός έχει διαλυθεί ουσιαστικά μετά τις αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές, η κλιματική κρίση είναι εδώ είναι παρούσα και αντιμετωπίζεται μόνο με ένα σοβαρό σχέδιο στήριξης της τοπικής οικονομίας και θωράκισης των τοπικών κοινωνιών. Αλλιώς αυτό που θα αντιμετωπίσουμε τα επόμενα χρόνια είναι μια ερημοποίηση πολλών περιοχών της χώρας μας, δυστυχώς η Βόρεια Εύβοια είναι αυτή τη στιγμή, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα του κινδύνου που διατρέχουμε».

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς συναντήθηκε με εκπροσώπους από τον συνεταιρισμό παραγωγών σύκου στον Ταξιάρχη, με μελισσοκόμουςρητινοπαραγωγούς και δασεργάτες στην Ιστιαία, με εργαζόμενους στο υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας, με τους ελαιοπαραγωγούς στις Ροβιές, με τον δήμαρχο Μαντουδίου και τους κατοίκους στη Λίμνη. Σημείωσε πως κοινή διαπίστωση η απομόνωση της Βόρειας Εύβοιας καθώς ο παραγωγικός ιστός της περιοχής έχει υποστεί πολύ ισχυρό πλήγμα ενώ η κρατική υποστήριξη έχει χαθεί κάπου μεταξύ αδράνειας, γραφειοκρατίας και μικροκομματικών παιχνιδιών.

Στο μεταξύ, ως επόμενος σταθμός των περιοδειών του Αλέξη Χαρίτση σε περιοχές που έχουν δεχτεί πλήγματα από φυσικές καταστροφές είναι ο Έβρος.

Διαβάστε επίσης:

Στέλιος Πέτσας: Διατηρεί τις επιφυλάξεις του για τον γάμο των ομόφυλων, παρά το «φροντιστήριο»

Μητσοτάκης: Η ακρίβεια, η επιστολική ψήφος, η Greek Mafia και ο Λάνθιμος

Σκυλακάκης: Ειδική εισφορά θα πληρώνουν όποιοι κτίζουν εκτός σχεδίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:00