search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:49
MENU CLOSE

Bloomberg: «Oι Γερμανοί είναι… φτωχοί σαν τους Έλληνες»

22.01.2024 00:48
ftoxia

Την αλλαγή του οικονομικού σκηνικού στη Γερμανία επισημαίνει σε άρθρο του το Bloomberg, υπογραμμίζοντας πως ενώ η χώρα είναι πλούσια, οι πολίτες της είναι φτωχοί.

Παρά το γεγονός πως η Γερμανία σε όλη τη μεταπολεμική ιστορία της υπερηφανευόταν ότι ήταν φάρος ευημερίας και πολιτικής σταθερότητας, σήμερα, όπως τονίζει το Bloomberg, έχει επέλθει στασιμότητα στην οικονομία και αγανάκτηση στην κοινωνία.

Σύμφωνα το Bloomberg, η παράμετρος της άνισης κατανομής πλούτου στη Γερμανία έχει υποεκτιμηθεί: Το πλουσιότερο 10% των νοικοκυριών κατέχει μέση καθαρή περιουσία αξίας πάνω από 725.000 ευρώ και ελέγχει περισσότερο από τον μισό πλούτο της χώρας, ενώ η περιουσία του φτωχότερου 40% δεν ξεπερνά τα 44.000 ευρώ, όπως απέδειξε έρευνα της Bundesbank το 2021.

Επιπλέον, όπως διαφαίνεται και από το διάγραμμα, το μέσο γερμανικό νοικοκυριό διαθέτει μόλις ελάχιστο πλούτο παραπάνω από το μέσο ελληνικό νοικοκυριό και βρίσκεται στην έκτη θέση από το τέλος σε ευρωπαϊκή κλίμακα, με μέση περιουσία στα 106.206 ευρώ. Οι Έλληνες βρίσκονται μία θέση χαμηλότερα με μέση περιουσία 97.748 ευρώ.

Αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας των γερμανών πολιτών είναι η στροφή προς το ακροδεξιό κόμμα AfD καθώς σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού παραδέχεται ότι θα το ψήφιζε εάν γίνονταν εκλογές σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Συνταξιούχοι: Ανοιχτή επιστολή σε Μιχαηλίδου, Τσακλόγλου και ΕΦΚΑ – «Τα κάνετε όλα λάθος»

Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας τους

Η ακρίβεια… σπάει τα ταμεία των σούπερ μάρκετ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:40