search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:41
MENU CLOSE

Έπεσαν ψευδοροφές στο νοσοκομείο Ρίο στην Πάτρα που είχαν τοποθετηθεί πριν από 6 μήνες – Για κακοτεχνία των εργολάβων κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι

22.01.2024 09:36
rio new

Πανικός επικράτησε στην ορθοπεδική και μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Ρίο στην Πάτρα μετά την πτώση της ψευδοροφής στον προθάλαμο των δυο τμημάτων.

Συγκεκριμένα το Σάββατο έπεσε η ψευδοροφή στον 2ο όροφο που βρίσκεται η ορθοπεδική κλινική και την Κυριακή κατέρρευσε η ψευδοροφή της μαιευτικής κλινικής που βρίσκεται στον 3ο όροφο, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος.

Το ευχάριστο είναι ότι τη δεδομένη στιγμή δεν περνούσαν ασθενείς και εργαζόμενοι από το σημείο όταν ξεκόλλησαν τα αλουμινένια στηρίγματα της οροφής και έπεσαν τμήματα της ψευδοροφής με πάταγο στο διάδρομο, προκαλώντας τον τρόμο στους νοσηλευόμενους που τρόμαξαν και δεν ήξεραν τι ήταν αυτός ο εκκωφαντικός θόρυβος μέσα στο νοσοκομείο.

Το δυσάρεστο είναι ότι οι ψευδοροφές τοποθετήθηκαν πριν από 6 μήνες, στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης των νοσοκομείων, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μιλούν για «καραμπινάτη» κακοτεχνία.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωση του ζητάει να διενεργηθεί άμεσα ΕΔΕ με σκοπό να ελέγχουν οι εργολάβοι που έκαναν το έργο αλλά και οι επιτροπές που το ενέκριναν και το παρέλαβαν.

«Αν είναι δυνατόν. Έπεσαν οι ψευδοροφές στο προθάλαμο της ορθοπεδικής και μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου ΡΙΟ ΠΑΤΡΩΝ. Σε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο με απίστευτη επισκεψιμότητα
Από τύχη δεν πέρναγαν ασθενείς, συνοδοί ή εργαζόμενοι στα σημεία της πτώσης των υλικών και αποφύγαμε τραυματισμούς.

Είναι ανέκδοτο να πέφτουν οι ψευδοροφές που τοποθετήθηκαν 6 μήνες πριν στα πλαίσια της ενεργειακής αναβάθμισης των νοσοκομείων.

Το επικίνδυνο για την ποιότητα της δουλειάς των εργολάβων είναι ότι χθες έπεσε η ψευδοροφή στην ορθοπεδική κλινική στο 2ο όροφο και σήμερα πρωί στη μαιευτική κλινική στο 3ο όροφο. Αύριο που;
Αυτό προκαλεί ανησυχία συνολικά για την ποιότητα των υλικών και της δουλειάς που γίνεται από τους εργολάβους για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου
» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος και συνεχίζει καυτηριάζοντας το περιστατικό:

«Δεν γίνεται να κυκλοφορούν όλοι με κράνος εντός του νοσοκομείου. Να διαταχθεί αμέσως ΕΔΕ από το νοσοκομείο του ΡΙΟΥ. Να ελεγχθούν εργολάβοι και επιτροπές παρακολούθησης και παραλαβής των έργων».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζητάει επίσης να ελεγχθεί η ποιότητα δουλειάς σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, που ξεκίνησαν ή ολοκλήρωσαν έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Διαβάστε επίσης

Πονοκέφαλος από COVID: Γιατί επιμένει και πότε φεύγει;

Βερβερίνη: Πόσο αποτελεσματική είναι στο αδυνάτισμα

Κορωνοϊός: Το 55% όσων νόσησαν ελαφρά υποφέρουν από long covid – Περισσότερα από 200 τα συμπτώματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:41