search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:45
MENU CLOSE

Εκαντοντάδες αλληλέγγυοι στου Ζωγράφου για την έξωση της Ιωάννας Κολοβού – «Ναι έπεσα, όμως θα ξανασηκωθώ »

24.01.2024 22:33
KOLOBOU
Eurokinissi

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στου Ζωγράφου για να σταθούν δίπλα στη συνταξιούχο δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού που κινδυνεύει για πολλοστή φορά με έξωση. Φωνάζοντας συνθήματα όπως «κανένα σπίτι σε χέρια σε σπίτι τραπεζίτη» και κρατώντας πανό ανά χείρας πορεύτηκαν στις ανηφόρες του Ζωγράφου. «Θα ξανασηκωθώ» ήταν το μήνυμα που έστειλε έχοντας τη συμπαράσταση των αλληλέγγυων τονίζοντας ότι όλος αυτός ο αγώνας δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε κάτι καλό που δεν είναι παρά η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ιωάννα Κολοβού: «Θα ξανασηκωθώ και θα είμαι πάντα όρθια»

Παρούσα φυσικά ήταν και η ίδια η Ιωάννα Κολοβού η οποία, θέλησε να μιλήσει σε όλους του αλληλέγγυους που βρέθηκαν δίπλα της. Η ίδια περιέγραψε τα όσα βίωσε νωρίτερα σήμερα όταν μπήκαν στο σπίτι της και την απομάκρυναν μαζί με τον γιο της.

«Οι Μήδοι επιτέλους πέρασαν, οι Βάρβαροι του Καβάφη πέρασαν, αλλά μόνο στο ποίημα, γιατί εδώ δεν πρόκειται να περάσουν ποτέ. Σήμερα άνοιξαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στο σπίτι, εκτός από τη δικαστική επιμελήτρια και την εισαγγελέα, μπήκε μια τεράστια ομάδα από αστυνομικούς, με συνέλαβαν και μου είπαν “με το αυτόφωρο θα πας μέσα, διότι παραβίασες οικιακή ειρήνη”. Στο σπίτι μου, στο σπίτι το προγονικό του πατέρα μου.

Με τσάκισαν πέρσι, σηκώθηκα. Φέτος, με κατέβασαν κάτω και προσπάθησαν να με βάλουν στο αυτοκίνητο. Έπεσα στις ρόδες, ξανασηκώθηκα. Με έσπρωξαν μέσα, ξανασηκώθηκα όμως. Πήγα μέχρι τα δικαστήρια, ξανασηκώθηκα κι εκεί, γιατί έχω εσάς μαζί μου, είμαστε όλοι μαζί. Όλο αυτό το πράγμα δεν μπορεί να οδηγήσει παρά σε κάτι καλό, να οδηγήσει στην προστασία της πρώτης κατοικίας, το βιος μας, το στοιχειώδες βιος μας.

Δεν ζητάμε κάτι παραπάνω, δεν ζητάμε χάρες, δεν ζητάμε να μας πληρώσουν κάτι ή να μην πληρώσουμε εμείς, φυσικά και θα πληρώσουμε. Αλλά για όνομα του Θεού, το βιος μας, την πρώτη κατοικία, το σπιτάκι μας; Ναι έπεσα, θα ξανασηκωθώ όμως. Ναι, με πήγαν στη ΓΑΔΑ, μου πήραν αποτυπώματα, με φωτογράφισαν, ξανασηκώθηκα. Θα ξανασηκωθώ και θα είμαι πάντα όρθια και θα τρέχω» ήταν τα λόγια της Ιωάννας Κολοβού.

Την απομάκρυναν δια της βίας από το σπίτι της – Γιατί ασκήθηκε πονική δίωξη

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης η δικαστική επιμελήτρια μαζί με ισχυρές δυνάμεις εισέβαλαν στο σπίτι της συνταξιούχου και απομάκρυναν δια της βίας την ίδια και το γιο της από το σπίτι. Μάλιστα, οι αστυνομικοί έκαναν ρίψη χημικών κατά αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι.

Σε βάρος της, όπως έγινε γνωστό, ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και βία κατά υπαλλήλων.

Η Ιωάννα Κολωβού σε δήλωση της ξεκαθάρισε ότι δεν τα παρατάει κι θα συνεχίσει τον αγώνα της. «Δεν υπάρχει πιθανότητα να κάνω πίσω. Με έδιωξαν από το σπίτι σήμερα με ΜΑΤ λες και είμαι ο μεγαλύτερος κακοποιός του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά.

Η δικάσιμος σε βάρος της ορίστηκε για τις 5 Φεβρουαρίου.

Κασσελάκης: Προσέφερε σπίτι του στην Ιωάννα Κολοβού

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την δήμαρχο Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη για την έξωση της Ιωάννας Κολοβού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε στην δήμαρχο ότι διαθέτει το πατρικό του σπίτι στο Κουκάκι προκειμένου να φιλοξενηθεί προσωρινά η Ιωάννα Κολοβού.

Δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση Κασσελάκη – Πού θα μείνει η ίδια με τον γιο της

Η ίδια η κ Κολοβού αρνήθηκε την προσφορά, επισημαίνοντας ότι επιθυμεί να συνεχίσει να διαμένει στου Ζωγράφου και να μην απομακρυνθεί από την οικία της.

Εν τέλει δημότης της πόλης προσέφερε το σπίτι του και η Ιωάννα Κολοβού θα φιλοξενηθεί εκεί μαζί με τον γιο της.

Διαβάστε επίσης:

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Έτσι αποχαιρετούν φίλοι και γνωστοί την 21χρονη που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο – «Μου έμαθες να μην τα παρατάω»

Φλώρινα: Θύμα «phishing» έπεσε μία 33χρονη – Άδειασε ο τραπεζικός της λογαριασμός

Καιρός: Ανοιξιάτικη θερμοκρασία την Πέμπτη και χιόνια το…Σαββατοκύριακο – Πότε θα πέσουν νιφάδες στα βόρεια της Αττικής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:44