search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:22
MENU CLOSE

Η Κάπα παίζει… θέατρο!

24.01.2024 13:21
vivlia-new

Το “Μακριά από παιδιά” και τα “170 τετραγωνικά” του Γιωργή Τσουρή, το “Κόκκαλο”, της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη που έδωσε την ευκαιρία στον Γεράσιμο Γεννατά να δώσει ένα, ακόμη ρεσιτάλ ερμηνείας, το ‘‘Αυτές που δεν προλάβατε”, της Λιοδάκη, το ‘Felicita’ της Σεμίνας Διγενή, τα “Αξύριστα πηγούνια”, του Τσίρου, το “Κακούργα πεθερά”, της Νεφέλης Μαϊστράλη, ο μονόλογος “Τσιτάχ” του Βασίλη Κατσικονούρη με τον καταπληκτικό Γιώργο Νινιό στον ρόλο ενός παλαίμαχου τερματοφύλακα, το “Εγκλημα και Τιμωρία” του εμβληματικού Θανάση Τριαρίδη κι άλλα πολλά έργα κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία.

Κέρδισε τις εντυπώσεις τα τελευταία χρόνια η Κάπα Εκδοτική του Θοδωρή Κουλεδάκη. Τα περισσότερα θεατρικά έργα που παίχτηκαν ή παίζονται στις σκηνές κυκλοφορούν σε καλαίσθητες εκδόσεις με την καλλιτεχνική επιμέλεια ενός βραβευμένου γραφίστα, του Γιάννη Κ. Τσίγκα.

Ακόμη κυκλοφορούν, πολλά έργα ξένων συγγραφέων που συγκίνησαν το ελληνικό θεατρικό κοινό, όπως “Ο Άσχημος”, του Μάριους Φον Μαγιερμπουργκ, που ενσαρκώνει ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο ¨Συρανό ντε Μπερζεράκ” του Εντμόν Ροστάν, τα “Ορφανά” Ντενίς Κέλι, ο συναρπαστικός “Επισκέπτης” του Ερίκ Εμμανουέλ Σμιτ, που “ζωντάνεψε” ο Σωτής Τσαφούλιας στο Ίδρρυμα Κακογιάννη, είναι μερικά που μπορεί να προμηθευτεί ο αναγνώστης από τα βιβλιοπωλεία.

Τα βιβλία κυκλοφορούν σε προσεγμένη γλωσσική επιμέλεια της Σωτηρίας Αποστολάκη, ενώ στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται και μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές, κείμενα για την Αρχαία Γραμματεία και δοκίμια για το θέατρο.

Όπως μας δηλώνει η “ψυχή” του εκδοτικού οίκου Θοδωρής Κουλεδάκης “η Κάπα Εκδοτική είναι ένας ελληνικός εκδοτικός οίκος που επεκτείνει την παραγωγή του σε ένα ευρύ φάσμα βιβλίων, από την ποίηση και την πεζογραφία έως το θέατρο και το παιδικό βιβλίο.

Στόχος είναι η τυπογραφικά και καλλιτεχνικά άρτια παρουσίαση των εκδόσεων, σε συνδυασμό με τις αυστηρές προδιαγραφές επιμέλειας, προκειμένου να απευθύνονται τα βιβλία τόσο στο ακαδημαϊκό ή εξειδικευμένο κοινό, όσο και σε όλους τους αναγνώστες”.

Να σημειωθεί ότι τα θεατρικά βιβλία της Κάπα πωλούνται σε χαμηλές τιμές (τα περισσότερα κοστίζουν λιγότερο από 10 ευρώ), ενώ το νέο βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας (Σόλωνος 103), εκτός από όλα τα βιβλία του οίκου σύντομα θα γίνει ένα κέντρο παρουσιάσεων συγγραφέων κι εκδόσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ρεκόρ στα Όσκαρ 2024: Από γυναίκες δημιουργούς οι 3 στις 10 υποψηφιότητες στην «Καλύτερη Ταινία»

Όσκαρ 2024: Λάνθιμος vs Νόλαν

Όσκαρ 2024: Σάρωσε το «Poor Things» με 11 υποψηφιότητες – Υποψήφιος για σκηνοθεσία ο Γιώργος Λάνθιμος (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09