search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 21:46
MENU CLOSE

Ο Γιώργος Νταλάρας και η χαμένη τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας

24.01.2024 09:37
Untitled design

Γιώργος Νταλάρας. Για πολλούς ένας τεράστιος καλλιτέχνης, για άλλους μια μεγάλη (αλλά μονότονη) φωνή, για άλλους ένας τραγουδιστής που επιχορηγήθηκε όσο λίγοι από τον δημόσιο κορβανά για συναυλίες και συμπαρομαρτούντα, για τον Τζίμη Πανούση ο «ακατανόμαστος» και, προσφάτως, για έναν πατέρα, ο «δικαστής» της κόρης του.

Με όλες αυτές τις ιδιότητες ο «άτεγκτος» Νταλάρας βγήκε, στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, που αν μη τι άλλο κινείται τίμια στο χώρο του εγχώριου lifestyle (αυτό έχουμε, τι να κάνουμε, δε μας έλαχε το Χόλιγουντ να κόβει βόλτες), χωρίς κανένα πρόβλημα, να πει την άποψή του για άλλους τραγουδιστές.

Και αφού μάθαμε ότι είναι αδιανόητο κάποιος τραγουδιστής να κάνει διαφημίσεις, διότι θίγεται η αισθητική του Γιώργου Νταλάρα, ήρθε το επιστέγασμα: Εξευτέλισε δημοσίως νεαρή ρεπόρτερ που τον ρώτησε για τα όσα είπε στη Χρηστίδου, λέγοντάς της μάλιστα, πάνω κάτω, ότι θα έπρεπε να ντρέπεται ο πατέρας της για την κόρη του. Τη «χαριτωμένη», όπως την αποκάλεσε, κόρη του. Γιατί αν δεν ήταν μια «χαριτωμένη» κόρη, αλλά, ας πούμε, ένας «μάτσο» γιος ίσως να μην ήταν τόσο εύκολος ο εξευτελισμός του.

Και σίγουρα δεν ήταν τόσο εύκολο να πει τα όσα είπε στην ίδια τη Χρηστίδου. Η οποία είναι επίσης «χαριτωμένη», αλλά δεν είναι αναγκασμένη να ακολουθεί τον κάθε Νταλάρα μ΄ένα μικρόφωνο για να του πάρει μια δήλωση.

Αλλά όχι, στην ίδια τη Σίσσυ Χρηστίδου δε τέθηκε θέμα του πατέρα της, του θείου της, της ντροπής του lifestyle και πάει λέγοντας.

Διότι η κάθε «χαριτωμένη» νεαρή ρεπόρτερ που κάποιος τη βάζει να στήνεται έξω για να αποσπάσει μια δήλωση, είναι απροστάτευτη από το πυρ το εξώτερον στο οποίο τη στέλνουν οι κάθε είδους Νταλάρες όταν ενοχλούνται από την –κατά τη γνώμη τους- ασημαντότητά της.

Κι αυτό είναι ακόμη μία από τις ων ουκ έστιν αριθμός παθογένειες της ελληνικής δημοσιογραφίας.

Το αν το lifestyle πάσχει ή όχι, είναι μια μεγάλη κουβέντα. Αλλά ο Γιώργος Νταλάρας δεν είχε βγει μέχρι τώρα να καταγγείλει κάτι άλλο από τις παθογένειες της δημοσιογραφίας στη χώρα μας: την ελλιπή κάλυψη μεγάλων γεγονότων, την εσκεμμένη παραπληροφόρηση, τους μεγαλοδημοσιογράφους που είναι στα payrolls πολιτικών, την απλήρωτη εργασία, το συνεχές μπούλινγκ σε πολλούς εργασιακούς χώρους των ΜΜΕ, διαλέχτε τα πάντα έχει το πανέρι.

Βγήκε να περισώσει την τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας από τα «χαριτωμένα» κορίτσια που ασχολούνται με το lifestyle.

Και που αν είχαν τη δική τους εκπομπή θα πήγαινε να μιλήσει για τον Ρέμο, τον Οικονομόπουλο και τον Αργυρό.

Όπως μίλησε κάποτε η δική του κόρη για τον ίδιον, λέγοντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4»: «Νομίζω ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι γεννημένοι για να είναι γονείς. Ο κάθε άνθρωπος έχει τις προτεραιότητές του και από εκεί και πέρα, φέρεται δίκαια σε σχέση με την οικογένειά του και εκείνους που αγαπάει. Εκτιμώ πάρα πολύ τον πατέρα μου και ως καλλιτέχνη. Μέχρι εκεί».

Μέχρι εκεί όμως…

Διαβάστε επίσης:

Η διαφορά ευαισθησίας και ευσυγκινησίας

Είναι η Ευρώπη και η Ελλάδα έτοιμες για μια δεύτερη θητεία Τραμπ;

Φωτιές, κορώνες και βόλτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 21:41