search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:18
MENU CLOSE

Άρση ασυλίας για 5 βουλευτές αποφάσισε η Βουλή – Αιχμές Τασούλα στη Δικαιοσύνη

25.01.2024 15:54
vouli-12-1

Την άρση της ασυλίας πέντε συνολικά βουλευτών, τριών της ΝΔ, ενός του ΣΥΡΙΖΑ και ενός του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με τον Κώστα Τασούλα να αφήνει αιχμές για την Δικαιοσύνη που δεν «φιλτράρει» τις υποθέσεις που στέλνει στη Βουλή. 

Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, έφερε ένα παράδειγμα, ότι δηλαδή εάν ένας βουλευτής δεχθεί μήνυση ότι σκότωσε ένα μαμούθ, η Δικαιοσύνη οφείλει να ελέγξει την υπόθεση και να αντιληφθεί ότι τα μαμούθ έχουν εξαλειφθεί εδώ και εκατομμύρια χρόνια. 

Είχαν προηγηθεί οι παρεμβάσεις του Νικήτα Κακλαμάνη και της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο βουλευτής της ΝΔ και τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής διαμαρτυρήθηκε για τις συλλήβδην άρσεις ασυλίας, λέγοντας πως υπό το φόβο να μη κατηγορηθεί η Βουλή ότι «ευλογεί τα γένια της», οι βουλευτές «πήγαν στο άλλο άκρο» και υπερψηφίζουν όλα τα εισαγγελικά αιτήματα. Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, θα καταψηφίσει τις άρσεις ασυλίας. Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη που σχολίασε πως προτίθεται να συμμετάσχει σε αυτή τη «τρέλα».

Από την πλευρά τους οι γαλάζιοι Περικλής Μαντάς, Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη και Παναγής Καππάτου, Γιώργος Γαβρήλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και Ανδρέας Πουλάς από το ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από τους συναδέλφους τους να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας τους. 

Η υπόθεση του Παναγή Καππάτου αφορούσε σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που υποβλήθηκε εις βάρος του από δύο δημοσιογράφος στις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού. Με μήνυση απάντησε κι ίδιος. Ψήφισαν συνολικά 272 βουλευτές, υπέρ της άρσης της ασυλίας τάχθηκαν 267 βουλευτές, κατά 3, ενώ 2 δήλωσαν «παρών». Για δεύτερη υπόθεση που επίσης αφορούσε στο ίδιο αδίκημα, ψήφισαν συνολικά 264 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 259 βουλευτές, κατά 3, ενώ 2 δήλωσαν «παρών».

Όσο για τους τέσσερις βουλευτές (Μαντάς, Σούκουλη – Βιλιάλη, Πουλάς και Γαβρήλος) υπήρξαν μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου το 2018, με τη μήνυση να αφορά σε παράβαση καθήκοντος για υπόθεση ανάκλησης απαλλοτρίωσης.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Καλογερόπουλος: Ποιος είναι ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω που καταλαμβάνει την έδρα του Βαρβιτσιώτη

Στέφανος Κασσελάκης: Συναντήθηκε με τη δημιουργό της ροζ ελληνικής σημαίας, Γεωργία Λαλέ (photos)

F-16: «Δήλωση πολιτικής πρόθεσης» λέει η υφυπουργός Εξωτερικών για την επιστολή Μπάιντεν στο Κογκρέσο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:17