search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:24
MENU CLOSE

ERTFLIX: Νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας με πάνω από 14 εκατ. θεάσεις – Καταρρίπτονται τα σενάρια για συνδρομή προσεχώς

25.01.2024 13:07
ERTFLIX-NEW

Μέσα σε ένα χρόνο η επισκεψιμότητα στην πλατφόρμα δωρεάν πρόσβασης οπτικοακουστικού περιεχομένου διαρκούς ροής ERTFLIX της ΕΡΤ αυξήθηκε κατά 69% (Δεκέμβριο 2022 με Δεκέμβριο 2023) και ξεπέρασε τα 14 εκατ. θεάσεις.

Αναλυτικότερα, τον Δεκέμβριο του 2023 το ERTFLIX δέχθηκε 14.003.341 επισκέψεις  έναντι  8.274.920 θεάσεων που καταγράφηκαν τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με το διεθνές σύστημα Eubora που χρησιμοποιεί η ΕΡΤ, όπως και πολλές διεθνείς πλατφόρμες,

Σε όλη τη διάρκεια του 2023 η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία,  κατέγραψε 117 εκατ. θεάσεις νούμερο που είναι και αυτό, βέβαια, νέο ρεκόρ από την έναρξη της λειτουργίας του ERTFLIX τον Απρίλιο του 2020.

Η «Έρημη χώρα» έως σήμερα έχει καταγράψει περισσότερες από 1,8 εκατ. θεάσεις. Την πεντάδα των ελληνικών σειρών με τις περισσότερες θεάσεις συμπληρώνουν «Ο Όρκος ΙΙ», το «Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ», «Η παραλία» και η «Ηλέκτρα».

Αντίστοιχα, στα ξένα προγράμματα, που «φόρτωσε» το ERTFLIX, στο top 5 του Δεκεμβρίου ήταν η βραβευμένη με δύο EMMY ξένη σειρά «The night manager», η δραματική σειρά «Αλυσοδεμένη αγάπη», η αστυνομική σειρά «Karen Pirie», η βραβευμένη με δύο Όσκαρ κινηματογραφική ταινία «Ο πατέρας» και η αστυνομική σειρά «Άστριντ και Ραφαέλ».

Η πλειονότητα αυτών των θεάσεων δεν μπορεί να καταγραφεί σε καμιά συμβατική μέτρηση τηλεθέασης, καθώς οι περισσότεροι θεατές, και συγκεκριμένα το 55,5% προτιμά να βλέπει τα αγαπημένα του προγράμματα στο ΕRTFLIX, όχι από την τηλεόραση, αλλά από άλλες συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετς και κινητά τηλέφωνα).

Στο μεταξύ από την ΕΡΤ, επισήμως, καταρρίπτονται τα σενάρια που αναδύθηκαν το πρόσφατο διάστημα και αφορούσαν σε σκέψεις για αντίτιμο (συνδρομή) πρόσβασης έναντι κάποιου αντίτιμου στο περιεχόμενο του ERTFLIX.

H ανάπτυξη της πλατφόρμας προχωρά αλλά δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει οικονομικό συνακόλουθό της, αποσαφήνιζαν ρητώς κύκλοι από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης:

Netflix: Εξασφάλισε τα δικαιώματα του «Monday Night Raw» του WWE για μια 10ετία- «Βαδίζει» στα χνάρια του ΑΝΤ1+

Ναταλία Γερμανού: Εκτός εκπομπής η παρουσιάστρια, υποβλήθηκε σε επέμβαση (video)

Tηλεθέαση: Σάρωσε και την Τρίτη η «Γη της ελιάς» – Εκτός δεκάδας το «Survivor»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 00:19