search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 06:14
MENU CLOSE

Ομόφυλα ζευγάρια: Ενστάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο – Τι διεκρινίσεις ζητούν όσοι ενδέχεται να απέχουν

26.01.2024 18:39
androulakis

Ενστάσεις γύρω από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητώντας μεταξύ άλλων και νομικές διευκρινίσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν βουλευτές οι οποίοι θα απέχουν από την ψηφοφορία. Πώς θα κινηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης και τι αποφασίστηκε για τον νέο δικαστικό χάρτη και το ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ουσιαστικό και γόνιμο κλίμα προβληματισμού σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, ανοίγοντας τη συζήτηση, να επισημαίνει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι «αποτελεί προγραμματική μας θέση και ο ρόλος μας είναι να νομοθετούμε σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα κι όχι να σχολιάζουμε απόψεις».

Συνεχίζεται την Τρίτη η συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια – Τι ζητούν οι επιφυλακτικοί

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσουν τη συζήτηση για το επίμαχο θέμα την προσεχή Τρίτη καθώς στη σημερινή συνεδρίαση εκφράστηκαν έντονες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις από σειρά βουλευτών οι οποίοι άφησαν ανοιχτό να απέχουν από την τελική ψηφοφορία στη Βουλή.

Συγκεκριμένα έθεσαν και ζήτησαν διευκρινίσεις σε σειρά νομικών ζητημάτων, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους νομικούς τού κόμματος και θα απαντηθούν μέχρι την επόμενη συνεδρίαση, ενώ δεν έλειψαν και πολιτικά και ηθικά επιχειρήματα από ορισμένους εξ αυτών.

«Δεν θα επιβάλλω κομματική πειθαρχία»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ την Πέμπτη (25/1) το βράδυ ξεκαθάρισε από την πλευρά του ότι δεν πρόκειται για επιβάλλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές τους σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια. «Δεν θα επιβάλλω κομματική πειθαρχία» δήλωσε.

Τέλος, αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο ομάδες, μία υπό την αρμόδια τομεάρχη Δικαιοσύνης, Μιλένα Αποστολάκη, για το νομοσχέδιο που αφορά τον νέο Δικαστικό Χάρτη και η δεύτερη υπό τον Στέφανο Παραστατίδη για το ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες υπουργών και στελεχών -“γαλάζιων” παιδιών- στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΣΕ

F-35: Τη Δευτέρα η απάντηση των ΗΠΑ στο αίτημα της Ελλάδας – Θόλο antidrone σε Έβρο και Ανατολικό Αιγαίο προανήγγειλε ο Δένδιας

F-35 χάντρες για ιθαγενείς – Πώς το αμερικανοτουρκικό παζάρι έγινε σε ελληνικές πλάτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34